Αποφάσεις περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

By on 07/07/2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΚατά πλειοψηφία ενέκρινε χθες το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την  κατάρτιση του προγράμματος των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, που για το 2011 παρουσιάζει σημαντική μείωση των διαθέσιμων κονδυλίων.

 

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Δακής, στη  Δυτική Μακεδονία έχει προϋπολογιστεί να διατεθούν για το 2011 περίπου 16 εκατομμύρια ευρώ, όταν το 2009 είχαν δοθεί στις, τότε, τέσσερις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις 27 εκατομμύρια ευρώ.

 

Πηγή:ΕΡΑ

 

Επιπλέον στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλέπεται μείωση συνολικά των χρηματοδοτήσεων προς την αυτοδιοίκηση, θέτοντας ως πλαφόν τα 5 δισεκατομμύρια 200 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που σύμφωνα με τον κ. Δακή θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω υποχρηματοδότηση των περιφερειών και των  δήμων.

 

Στην ίδια συνεδρίαση το περιφερειακό συμβούλιο απέρριψε το αίτημα του δήμου Σερβίων – Βελβεντού να χαρακτηριστεί «ενεργειακός», καθώς με τον όρο αυτό ορίζονται οι περιοχές όπου λειτουργούν λιγνιτορυχεία και ατμοηλεκτρικοί σταθμοί.

 

Αντίθετα το Σώμα δέχτηκε τον χαρακτηρισμό, για τους οικισμούς της λίμνης Πολυφύτου, ως «πληττόμενων», δεχόμενο ότι το 10% των εκτάσεων που έχουν απαλλοτριωθεί για τη δημιουργία της λίμνης Πολυφύτου, συμβάλει στη λειτουργία των λιγνιτικών σταθμών και ορυχείων. Σχεδόν ομόφωνα επίσης το περιφερειακό συμβούλιο τάχθηκε υπέρ της διεκδίκησης «τέλους υδάτων».

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: