Προσφυγή για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Μπούρινο

By on 07/07/2011

ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟΜπλόκο στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο όρος Μπούρινος βάζει η Επιτροπή Αγώνα της Κίνησης Πολιτών Σιάτιστας ‘Ενάντια στην τοποθέτηση Αιολικών Πάρκων στον Μπούρινο’, καθώς κατέθεσε προσφυγή τόσο κατά των αποφάσεων αποχαρακτηρισμού του δασάρχη Τσοτυλίου για δημοτική δασική έκταση 11.000 στρεμμάτων, όσο και κατά των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου Βοΐου που αφορούν στην έγκριση περιβαλλοντικών όρων για εγκατάσταση ανεμογεννητριών ιδιωτικής εταιρείας στον Μπούρινο.

 

Πηγή:Πτολεμαίος

 

Ειδικότερα, μετά τη σύσταση της Επιτροπής Αγώνα που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου στην αίθουσα του Κουκουλίδειου Πνευματικού Κέντρου της Σιάτιστας, η Επιτροπή αγώνα προέβη στις ακόλουθες ενέργειες:

– Ασκήθηκε προσφυγή, κατά των αποφάσεων αποχαρακτηρισμού του Δασάρχη Τσοτυλίου, που αφορά την ιδιόκτητη δημοτική δασική έκταση της περιοχής του Μπούρινου, εκτάσεως 11.000 στρεμμάτων.

– Ασκήθηκε προσφυγή, κατά των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βοΐου, που αφορούν την έγκριση περιβαλλοντικών επιπτώσεων της Εταιρείας «ΡΟΚΑΣ ΑΙΟΛΙΚΗ», για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, στην περιοχή Μπούρινος.

– Ενημέρωση, των Περιφερειακών Συμβούλων, για την αναγκαιότητα προστασίας και διατήρησης της περιοχής του Μπούρινου.

Η Επιτροπή αγώνα ενημερώνει τους πολίτες ότι η συζήτηση και η λήψη απόφασης, για το εν λόγω θέμα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 11 Ιουλίου και ώρα 6 μ.μ. στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης.

Καλεί μάλιστα σε «αγωνιστική κινητοποίηση, όλον τον λαό της Σιάτιστας, ώστε με την παρουσία μας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας, στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων, στην περιοχή του Μπούρινου, η οποία θα επιφέρει οριστικές και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στο όλο οικοσύστημα της περιοχής».

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: