Ταλαιπωρία υποψηφίων οδηγών και εκπαιδευτών στην Πτολεμαΐδα

By on 06/07/2011

 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣΆγριο στήσιμο, για ένα ολόκληρο δίωρο, βίωσαν το μεσημέρι της Τρίτης υποψήφιοι οδηγοί στην Πτολεμαΐδα, που επρόκειτο να εξεταστούν από αρμόδια επιτροπή που περίμεναν να έρθει από την Κοζάνη, με αποτέλεσμα να κορυφωθεί η αγωνία και το άγχος εν όψει της αναβολής της εξέτασής τους, αλλά και να υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια μεταξύ των εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών, αφού είχαν προγραμματισμένα ραντεβού για την εκπαίδευση άλλων υποψηφίων οδηγών.

 

Πηγή:Πτολεμαίος

 

 

 

«Οι εξετάσεις έπρεπε να γίνουν στη 1 το μεσημέρι που ήταν προγραμματισμένες αλλά κοντεύει 3μ.μ. και οι εξεταστές δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη κι όπως καταλαβαίνετε ο κόσμος έχει ταλαιπωρηθεί γιατί υπάρχει και το άγχος των εξεταζομένων», δήλωσε ο εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών, Λεωνίδας Μπισούκης. Σημείωσε δε ότι αντίστοιχες καθυστερήσεις σημειώνονται αρκετά συχνά, «όχι όμως τέτοιας διάρκειας» και απέδωσε το φαινόμενο στο γεγονός ότι δεν επαρκεί το προσωπικό της υπηρεσίας Μεταφορών της Πτολεμαΐδας, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να έρχονται και 3 εξεταστές από την Κοζάνη προκειμένου να υπάρχει και δεύτερη επιτροπή εξεταστών. Επεσήμανε μάλιστα ότι η μη επάρκεια προσωπικού έχει ως συνέπεια να γίνεται κατ’ επιλογήν εξέταση υποψηφίων οδηγών, να μην εξετάζονται δηλαδή τακτικά και όσοι θέλουν να εκδώσουν δίπλωμα οδήγησης για δίκυκλες μοτοσικλέτες.

 

Η δικαιολογία που δόθηκε στους εκπαιδευτές, μετά την όχλησή τους προς την αρμόδια υπηρεσία, ήταν ότι «έγινε μπέρδεμα με την ώρα της εξέτασης, ότι άλλαξε δηλαδή η ώρα της εξέτασης αλλά δεν ενημερώθηκαν οι εκπαιδευτές, με αποτέλεσμα να είναι στη θέση τους οι εξεταστές από την Πτολεμαΐδα και να περιμένουμε εξεταζόμενοι και εκπαιδευτές εδώ και δύο ώρες τους εξεταστές από την Κοζάνη», ανέφερε ο εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών Θωμάς Προκοπίδης. Συμπλήρωσε ότι «περιμένουν τόση ώρα οι υποψήφιοι οδηγοί, άλλοι όμως ετοιμάζονται να φύγουν χωρίς να εξεταστούν γιατί έχουν δουλειά και εμείς έχουμε προγραμματισμένα μαθήματα και πρέπει να φύγουμε».

 

Για «μεγάλο πρόβλημα με την εξέταση υποψηφίων οδηγών στην Πτολεμαΐδα» έκανε λόγο και ο εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών Κων/νος Κουτσαμάνης, καταγγέλλοντας ότι ενώ είχε προς εξέταση και δύο υποψηφίους οδηγούς δικύκλων «μού τους έβγαλαν εκτός, λόγω ότι δεν στέλνουν άλλους εξεταστές, με αποτέλεσμα να περιμένω τόση ώρα για να εξεταστεί ένας από τους υποψηφίους μου».

 

Αγανακτισμένοι, εκτός από αγχωμένοι, κάποιοι από τους υποψηφίους οδηγούς που περίμεναν στο σημείο της εξέτασης (Παυλίδη- Αδαμοπούλου με Μαιάνδρου- στο γυράδικο «Αδάμ»), ανέφεραν ότι «αυτά συμβαίνουν επειδή στη χώρα μας δεν σέβεται κανένας τον έλληνα πολίτη, ούτε η πολιτεία ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι».

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: