Αναβολή για τη σύνοδο προέδρων ΤΕΙ

By on 05/07/2011

ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΑναβολή για τα τέλη αυτής της εβδομάδας, πιθανότατα την Πέμπτη ή την Παρασκευή, πήρε η Σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ όλης της χώρας, προκειμένου να συζητηθεί το μέγα ζήτημα των προτάσεων του Υπουργείου Παιδείας για την αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

 

Πηγή:Πρωινός Λόγος

 

Είχε προηγηθεί το Σαββατοκύριακο η Σύνοδος των Πρυτάνεων των ΑΕΙ πανελλαδικά, όπου φάνηκε η μεγάλη αντίθεση απόψεων μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και πανεπιστημιακών.

Μάλιστα, από το Βόλο, οι Πανεπιστημιακοί μίλησαν για «εμπάθεια» του Υπουργείου «απέναντι στην ακαδημαϊκή κοινότητα», για «κρυφή ατζέντα», λέγοντας ότι θα ζημιωθεί και θα απαξιωθεί το δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Το θέμα απασχολεί, σαφώς, τόσο το Πανεπιστήμιο όσο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Ειδικότερα και με αφορμή τη σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ και τη συνάντησή τους με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προχθές στην Αθήνα, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Χαραλαμπίδης επεσήμανε χαρακτηριστικά πως: «Δεν έχουμε ακόμη το νομοσχέδιο για αυτό και θα κάνουμε τη νέα Σύνοδο στα τέλη της εβδομάδας. Αυτό που μας ειπώθηκε από πλευράς υπουργείου, είναι πως αυτά που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο δεν είναι το επίσημο κείμενο, το οποίο αναμένουμε να δοθεί στη δημοσιότητα. Επί της ουσίας αυτά τα οποία ανακοινώθηκαν μπορεί να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Σε λεπτομέρειες που αφορούν τα θέματα του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ θα υπάρξουν πιο συγκεκριμένα άρθρα».

Από πλευράς του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το ζητούμενο είναι, σύμφωνα με τον ίδιο: «Να υπάρχει αντίστοιχη και ενιαία αντιμετώπιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μεταξύ πανεπιστημίων και ΤΕΙ και να δίνεται η δυνατότητα στα ΤΕΙ να κάνουν αυτόνομα μεταπτυχιακά προγράμματα». Σε ό,τι αφορά το τελευταίο μάλιστα, ο κ. Χαραλαμπίδης επεσήμανε ότι «διαφάνηκε, έπειτα από συζήτηση με τον γενικό γραμματέα, ότι θα δοθεί αυτή η δυνατότητα». Από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχουν και άλλα ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν, όπως η παιδεία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι κύκλοι σπουδών.

Τέλος, ο ίδιος κληθείς να σχολιάσει τα όσα έχουν δει στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα αναφορικά με την «μεταφορά» της έδρας της Σ.Δ.Ο. στην Καστοριά (από την Κοζάνη που βρίσκεται σήμερα), αλλά και την ανησυχία που εκφράζεται για το μέλλον του τμήματος Μαιευτικής στην Πτολεμαΐδα, ο κ. Χαραλαμπίδης επεσήμανε ότι «σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε τώρα μιλάμε γενικά για το θεσμό. Αυτά τα επιμέρους θέματα, θα λυθούν από εμάς. Ο «Καλλικράτης» στα τριτοβάθμια ιδρύματα δεν θα συζητηθεί καθόλου στη σύνοδο».

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: