Η πρώτη συνεδρίαση της νέας Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

By on 04/07/2011

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΣυνεδρίασε σήμερα το πρωί για πρώτη φορά η νέα διοικούσα επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

 

Παρόντα στη συνεδρίαση τα περισσότερα μέλη της, τα οποία τόνισαν ότι αναλαμβάνουν έργο σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο, με δεδομένο μάλιστα ότι χθες απεστάλη επισήμως από το υπουργείο παιδείας προς τους πρυτάνεις το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση, ενώ επίκειται συνάντηση με την κ. Διαμαντοπούλου εντός της εβδομάδας.

 

Πηγή:kozani.tv

 

«Η δική μας βούληση είναι να παίξουμε εκείνο το ρόλο που προδιαγράφει το σύνταγμα και οι νόμοι, δηλαδή σε συνεργασία με τους οικονομικούς παράγοντες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας να κάνουμε ότι μπορούμε για να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και στην ευημερία της περιοχής» δήλωσε ο πρόεδρος της Δ.Ε. καθηγητής Θεόδωρος Χατζηπαντελής.

 

«Στόχος αυτού το νεαρού πανεπιστήμιο είναι να παρέχει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση» τόνισε ο κ. Χατζηπαντελής, και πρόσθεσε πως «σε αυτή την προσπάθεια

είμαστε συνεργάτες και παλεύουμε για τον ίδιο σκοπό, να ξεφύγουμε από τη συλλογική κατήφεια με δουλειά και προσπάθεια».

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, με την ιδιότητα του μέλους της διοικούσας επισήμανε πως «θα πρέπει να υπάρξει σύνδεση του Πανεπιστημίου με τη ΔΕΗ, που αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες και έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στην οικονομία του τόπου, αλλά ευθύνεται και για αρκετά προβλήματα». Σύμφωνα με τον κ. Ζερβό μέσα από αυτή τη σχέση και οι δύο πυλώνες ανάπτυξης μπορούν να επωφεληθούν με στόχο το καλύτερο για την περιοχή.

 

Ο νέος πρόεδρος της διοικούσας, πάντως, χαρακτήρισε κρίσιμη και δύσκολη την περίοδο για την τριτοβάθμια, η οποία θα πρέπει να προσαρμοστεί στο νέο νομοσχέδιο, ενώ εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την παρουσία του κ. Ζερβού στη διοικούσα.

Τέλος, ο κ. Χατζηπαντελής έφερε ως παράδειγμα την έναρξη του θερινού σχολείου που ξεκινά αυτές τις μέρες με θέμα την παραγωγή ενέργειας από ηλιακά συστήματα για το τι μπορεί να κάνει το πανεπιστήμιο για να καινοτομεί και να πρωτοπορεί.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: