Επίσκεψη Ζερβού στην περιοχή… με φόντο το Μεσοπρόθεσμο

By on 04/07/2011
ΑΡΘΟΥΡΟΣ ΖΕΡΒΟΣΕπίσκεψη – αστραπή πραγματοποίησε την Κυριακή ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, στην περιοχή, με φόντο το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο που προβλέπει πώληση ποσοστού 17% ή μονάδων της ΔΕΗ σε έναν χρόνο.

 

Ο κ. Ζερβός βρέθηκε στην περιοχή με βασική αφορμή την πρώτη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, της οποίας είναι μέλος.

 

Πηγή:ο Χρόνος

 

 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ είχε το βράδυ της Κυριακής σύσκεψη με στελέχη της επιχείρησης ηλεκτρισμού στην περιοχή.

 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Ζερβός αναφέρθηκε στο ζήτημα της περαιτέρω μετοχοποίησης της ΔΕΗ, σημειώνοντας πως «στο μεσοπρόθεσμό υπάρχει η πώληση του 17% αλλά αυτό που έχει ειπωθεί από την κυβέρνηση είναι, πως όλη αυτή η διαδιακασία  θα πρέπει να μπει σε ένα γενικότερο σχεδιασμό,  γιατί η ΔΕΗ δεν είναι απλώς να δώσεις το 17%. Έχουμε πολλά ανοιχτά ζητήματα, που αλληλοσυνδέονται και για τα οποία το Υπουργείο θα πρέπει να χαράξει στρατηγική το επόμενο διάστημα».

 

Ο κ. Ζερβός ξεκαθάρισε πάντως πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά συγκεκριμένη απόφαση, παρά την πίεση που ασκείται από πλευράς Ε.Ε.
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Ζερβός τονίζει τη βεβαιότητα για την υλοποίηση της Πτολεμαΐδας 5, καθώς και ότι η κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει από τη ΔΕΗ να προετοιμαστεί για την πώληση εργοστασίων.

 

Ωστόσο, με δεδομένες τις εξελίξεις περί το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο και τις προβλέψεις που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό για την πώληση ποσοστού 17%της ΔΕΗ, καθώς και για την πώληση λιγνιτικών μονάδων, η επίσκεψη είχε προφανές ενδιαφέρον για την περιοχή.

 

Όσον αφορά το θέμα της Μαυροπηγής, ο κ. Ζερβός σημείωσε πως «πλέον δεν εξαρτάται από εμάς. Εμείς ότι ήταν να κάνουμε έχει ολοκληρωθεί. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε  στο ΕΜΒΕ, που εξετάζει τις διάφορες ενστάσεις των κατοίκων και ελπίζω αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι για να βγει το ΦΕΚ εν συνεχεία» ενώ για την Ποντοκώμη πρόσθεσε πως «επίσης αρχίσαμε τη διαδικασία για την Ποντοκώμη.  Στο τέλος Ιουνίου άρχισε η διαδικασία από πλευράς ΔΕΗ. Ξεκινήσαμε δηλαδή την αίτηση προς την ΕΜΒΕ για να αρχίσει η διαδικασία της Ποντοκώμης».

 

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του Αρθούρου Ζερβού στο forum:

https://www.giapraki.gr/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=56&id=4807&Itemid=197

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: