Τη συνεργασία των αυτοδιοικητικών για να προχωρήσει η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη ζήτησε από την Κοζάνη ο Π. Κουκουλόπουλος

By on 03/07/2011
KOYKOYΛΟΠΟΥΛΟΣΣτο συνέδριο της ΚΕΔ το σχέδιο για τους υπερχρεωμένους Δήμους

 

Συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς της περιοχής είχε χθες και σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και Βουλευτής Ν. Κοζάνης, Π. Κουκουλόπουλος.

 

Πηγή:ο Χρόνος

 

Το Σάββατο, ο κ. Κουκουλόπουλος συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γ. Δακή, τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης, Γ. Σόκουτη, και τους 4 Δημάρχους, Κοζάνης, Λ. Μαλούτα, Εορδαίας, Β. Βρυζίδου, Σερβίων- Βελβεντού, Β. Κωνσταντόπουλο, και Βοίου, Π. Ορφανίδου, ενώ σήμερα το πρωί μίλησε στο Κοβεντάρειο σε αυτοδιοικητικούς.

 

«Τη Δευτέρα αμέσως μετά την ορκωμοσία, αυθόρμητα σκέφτηκα σαν πρώτη κίνηση να καλέσω τους αυτοδιοικητικούς του πρώτου βαθμού, με αφορμή  την τιμητική επιλογή του Πρωθυπουργού, που προέκυψε και από την εμπιστοσύνη τόσον χρόνων των συμπολιτών μας προς το πρόσωπο μου αλλά και την αυτοδιοικητική παράδοση του τόπου» τόνισε σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός και ζήτησε τη βοήθεια  όλων των αυτοδιοικητικών για να περπατήσει η μεγάλη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη , ενώ υποσχέθηκε πως από την πλευρά του  θα βοηθήσει τους θεσμούς του τόπου, ώστε να παραμείνουν στην πρωτοπορία.

 

Ο κ. Κουκουλόπουλος έκανε λόγο για πολιτική  ανοιχτών θυρών ενώ αναφερόμενος στα άμεσα θέματα, που έχει να αντιμετωπίσει το Υπουργείο σημείωσε  τα προβλήματα των ΔΕΥΑ, τον εκλογικό νόμο, την προετοιμασία για το δημοψήφισμα, το νέο νόμο για το πόθεν έσχες των πολιτικών, την ιθαγένεια και φυσικά τον Καλλικράτη.

 

Τέλος όσον αφορά το ζήτημα των μεγάλων χρεών , που αντιμετωπίζουν πολλοί Δήμοι και μεταξύ αυτών και ο Δήμος κοζάνης, ο κ. Κουκουλόπουλος επεσήμανε πως « πρόσφατα ο  Δήμαρχος Κοζάνης έστειλε μια συγκεκριμένη επιστολή προς το Υπουργείο για τα χρέη του Δήμου Κοζάνης την οποία προσυπογράφω. Στο ζήτημα των χρεών των Δήμων επεξεργαζόμαστε μια λύση, που θα ανακοινωθεί στη συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων. Μια λύση που θα θέτει οριστικά λύση στο πρόβλημα και θα αναλαμβάνονται αμοιβαία οι ευθύνες των Δήμων και της πολιτείας».

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: