2ο CoPART event

By on 23/05/2023

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ (Action Type KA154-YOU – Youth participation activities, Call 2022, Round 2) ο ΟΑΠΝ ως εταίρος και  η οργάνωση science2 public – Gesellschaft für Wissenschaftskommunikation e.V. της γερμανικής πόλης Halle an der Saale ως συντονιστής, υλοποιούν το πρόγραμμα CoPART (Community of Performing ARts). 

Το CoPART, με κεντρική θεματική «Δημιουργικότητα, Τέχνες και Πολιτισμός, Ανάπτυξη Κοινοτήτων, Απασχολησιμότητα»  στοχεύει στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων που θα δώσουν στους νέους ηλικίας 18-30 ετών την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τον πολιτισμό και τις δημιουργικές οικονομίες. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες και ικανότητες, οι οποίες θα τους ενδυναμώσουν όσον αφορά την απασχολησιμότητα και θα ενισχύσουν την αίσθηση του ανήκειν και του ενεργού πολίτη, μέσω της συμμετοχής τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και σε κοινοτικές δραστηριότητες.

Το στάδιο της διαβούλευσης με νέους, που περιλαμβάνει το πρόγραμμα, ξεκίνησε με ένα graffiti party με τίτλο «TOO MANY MINDS, NOT ENOUGH SPACE» το Σάββατο 6 Μαΐου, στο οποίο συμμετείχαν τόσο οι δύο PYT (Project Youth Team) ομάδες όσο και πολλοί νέοι της πόλης. Με μουσική, χορό και δημιουργία ενός graffiti στον χώρο του ΔΑΚ οι νέοι είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν, να εκφραστούν και να διασκεδάσουν δημιουργικά. 

Η επόμενη δράση για τη διαβούλευση, το 2ο Coaprt Event, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 24 Μαΐου στον Χώρο της Φιλαρμονικής του Δήμου Κοζάνης

 «Πανδώρα», στο Ισόγειο του Κοβεντάρειου 

https://goo.gl/maps/brLghEmQiZdqLfqv7 και εντάσσεται στη φάση “Καταγραφή 

αναγκών μέσω μηχανισμών εποικοδομητικού διαλόγου”. 

Η εκδήλωση με τίτλο «’Έλα να συζητήσουμε με καλλιτέχνες και δημιουργικούς επιχειρηματίες» θα  ξεκινήσει από τις 5:30 το απόγευμα και θα περιλαμβάνει:

Κουβέντα, Παρέα και Live! 

Συζήτηση για τα επαγγέλματα του πολιτισμού και της δημιουργικής οικονομίας στην Κοζάνη. Συμμετέχουν οι: 

Γιώργος Μαυρόπουλος – graffiti και tatto artist

Γιάννης Ζάμκος – ζωγράφος και graffiti artist 

Κωνστάντζα Χαδιώ – Αρχιτέκτονας και Διδάσκουσα Πανεπιστημίου

η Go Alive με θέματα για την ψηφιοποίηση, τη βιωσιμότητα στον πολιτισμό και τη δημιουργική οικονομία. 

Θα ακολουθήσει rap live με Xatzi και Bilaps, Smod, Plv! 

Αν είστε νέοι από 16 – 30 ετών σας περιμένουμε!

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: