2ο Διαδικτυακό Συνέδριο με τίτλο : «Σύγχρονες πρακτικές στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας»

By on 23/01/2024

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | 2ο Διαδικτυακό Συνέδριο με τίτλο : «Σύγχρονες πρακτικές στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας».

  Το Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας του Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας «ΤΗΜΕΝΟΣ» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) συνδιοργανώνει το 2o Διαδικτυακό Συνέδριο «Σύγχρονες  πρακτικές στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας» σε συνεργασία με το Γραφείο Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Γιοχάνεσμπουργκ και το Πρόγραμμα Νεοελληνικών Σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Macquarie University, Σίδνεϋ, Αυστραλίας.

Το Συνέδριο  θα πραγματοποιηθεί στις 26-28 Ιανουαρίου 2024 και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών. Απευθύνεται σε πανεπιστημιακούς, υποψήφιους διδάκτορες και μεταπτυχιακούς φοιτητές με γνωστικό αντικείμενο συναφές με το θέμα του Συνεδρίου, αποφοίτους Παιδαγωγικών Τμημάτων και Ελληνικής Φιλολογίας και γενικότερα σε όσους ασχολούνται με ζητήματα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας ως Γ2/ΞΓ. Επίσης, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν την ελληνική γλώσσα ως Γ2/ΞΓ στο εξωτερικό, σε σχολεία της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης, καθώς και σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν την ελληνική γλώσσα σε μαθητές από άλλα πολιτισμικά περιβάλλοντα στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου: https://languageconference.web.uowm.gr Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να  παρακολουθήσουν το Διαδικτυακό Συνέδριο
μέσω της πλατφόρμας Zoom:
Αίθουσα 1:
ZOOM URL: https://lnkd.in/dsAWfDa9
ZOOM ID: 928 1255 9408
Αίθουσα 2:
ZOOM URL: https://lnkd.in/dZ6TPBvQ
ZOOM ID: 995 8614 9498

Το Συνέδριο, θα αναμεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο YouTube:
https://lnkd.in/dzzJ82kU

και στον Δίαυλο, στη σελίδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
https://lnkd.in/dUrby-3

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: