Κοζάνη Bίκος Street Relays – 22 Μαΐου 2016 – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

By on 18/05/2016

“Ηλιαχτίδα” χαράς στις σκυτάλες της Κοζάνης

 

Ύστερα από ένα ιδανικό ξεκίνημα με έντονες στιγμές διασκέδασης αλλά και μοναδικές αθλητικές συγκινήσεις (όπως για παράδειγμα την πρώτη νίκη μίας γυναικείας ομάδας στη σκυταλοδρομία 4χ2,500 στη Γλυφάδα), οι σκυταλοδρομίες της αγάπης και της αλληλεγγύης πηγαίνουν στην Κοζάνη με σκοπό να προσφέρουν μία…..ηλιαχτίδα χαράς στον ομώνυμο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας.

 

Στις 22 Μαΐου, η όμορφη και πρόσφατα ανακαινισμένη κεντρική πλατεία της πόλης αναμένεται να γεμίσει με παιδικά χαμόγελα, απλούς πολίτες λάτρεις του αθλητισμού και φυσικά δρομείς οι οποίοι θα φτιάξουν ομάδες και θα τρέξουν σε ένα αγώνα ύμνο στη συνεργασία, τη φιλανθρωπία και την ομαδική προσπάθεια.

 

Η πρωτεύουσα της Δυτική Μακεδονίας είναι “πρωτάρα” στη διοργάνωση καθώς είναι από τις πόλεις που προστέθηκαν στο ανανεωμένο καλεντάρι των αγώνων για το 2016, γεγονός που δεν έχει εμποδίσει τα Βίκος Street Relays να είναι ήδη ένα από τα καυτά θέματα συζήτησης στον αθλητικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής.

Φώτο.1

Οι αγώνες της Κοζάνης

Η παρουσίαση των αγώνων, οι οποίοι διοργανώνονται από τον Ερμή, το Φιλαθλητικό Σύλλογο Κλασικού Αθλητισμού Κοζάνης και το Δήμο Κοζάνης αλλά και με τη σημαντική υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας έγινε την Τετάρτη 20 Απριλίου παρουσία εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης δήλωσε: «είμαι πολύ χαρούμενος που η Κοζάνη είναι ένας από τους προορισμούς στο ταξίδι των Relays. Είμαι σίγουρος πως θα είναι μία από τις πιο πετυχημένες διοργανώσεις λόγω της πολύ καλής συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων και καλώ όλους τους Κοζανίτες να συμμετάσχουν».

 

Τη σημασία των αγώνων για την περιοχή υπογράμμισε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Δημήτρης Καρακασίδης: «είναι πολύ θετικό για την πόλη το ότι θα φιλοξενήσει μία τόσο σημαντική διοργάνωση, καθώς θα επικοινωνήσει την Κοζάνη σε όλη την Ελλάδα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές για το γεγονός ότι επέλεξαν την πόλη μας. Είμαστε σίγουροι πως στους αγώνες δεν θα λάβουν μέρος μόνο οι Κοζανίτες αλλά και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής».

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας «Ηλιαχτίδα», το οποίο θα είναι το ίδρυμα στο οποίο θα δοθούν τα έσοδα των αγώνων, Σάκης Λότσιος τόνισε: «για εμάς είναι σημαντική τόσο η οικονομική ενίσχυση όσο και η προβολή του Συλλόγου και του έργου το οποίο πραγματοποιεί. Εκτός των άλλων τα παιδιά του Συλλόγου, τα οποία είχαν συμμετάσχει παλιότερα και σε αγώνες Special Olympics, θα έχουν τη χαρά να τρέξουν στην σκυταλοδρομία 4χ100».

Φώτο.2

Με την αύρα του Γιώργου Θεοδωρίδη

Ο τρίτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 60 μέτρα και ένας από τους σημαντικότερους σπρίντερ του ελληνικού στίβου, ο Γιώργος Θεοδωρίδης, είναι το κεντρικό πρόσωπο των αγώνων έχοντας το διττό ρόλο του οργανωτικού διευθυντή αλλά και του πρεσβευτή των Street Relays της Κοζάνης. Στη δική του ομιλία ενώπιον του κοινού και των δημοσιογράφων είπε: «είναι πολύ μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ τους αγώνες στην Κοζάνη. Είναι μεγάλη ευκαιρία για την πόλη να δείξει τη δυναμική της στον κλασικό αθλητισμό. Άλλωστε, ως προπονητής γνωρίζω πως θα βγουν πολλοί σημαντικοί αθλητές στην πορεία».

 

Παρών στη Συνέντευξη Τύπου ήταν και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υγείας Κοζάνης, Δημήτρης Σταθόπουλος ο οποίος δήλωσε: «ο σύλλογος μας είναι από τους πιο πολυπληθείς συλλόγους δρομέων υγείας με πάνω από 150 μέλη μεταξύ των οποίων και μερικοί κορυφαίοι ερασιτέχνες αθλητές. Μας αρέσει πολύ η συγκεκριμένη διοργάνωση και όλα τα μέλη μας θα τρέξουν για να στηρίξουν την «Ηλιαχτίδα».

 

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του ΦΣΚΑ Κοζάνης, Νικόλαος Κιβρακίδης τόνισε: «είμαστε ένας σύλλογος με 30 χρόνια ιστορία και διακρίσεις. Χαιρόμαστε πολύ για το γεγονός ότι οι αγώνες σκυταλοδρομίας δρόμου θα διεξαχθούν στην πόλη μας και όλοι οι αθλητές του συλλόγου θα δώσουν το παρών».

 

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Κοζάνης Φανή Φτάκα έδωσε έμφαση στη στήριξη που θα παρέχει ο Δήμος στους αγώνες: «Θα βοηθήσουμε με όλα μας τα μέλη και θα κινητοποιήσουμε τον κόσμο».

 

Τέλος ο υπεύθυνος πωλήσεων του τοπικού καταστήματος της Renault, Γιώργος Καραΐσκος τόνισε: «ως χορηγός θα κινηθούμε άμεσα και θα τρέξουμε κυριολεκτικά και μεταφορικά. Η Renault θα πρωτοπορήσει και στην Κοζάνη».

 

Το πρόγραμμα των αγώνων της 22ας Μαΐου

Οι αγώνες των σκυταλοδρομιών δρόμου της Κοζάνης, θα διεξαχθούν την Κυριακή 22 Μαΐου με ώρα έναρξης 10.30 το πρωί και θα είναι διάρκειας δύο ωρών.

Τα αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των αγώνων είναι:

4×50μ. (νήπια 3-5 ετών), 4×100μ. (παιδιά 6-8 & 9-11 ετών), 4×2500μ. (+12 ετών), 2×5000μ. (+12 ετών), 10 χιλιόμετρα (+15 ετών).

 

 

Από το γραφείο Επικοινωνίας & Ενημέρωσης.

 

Τηλέφωνο: 6944 261 865

Email: [email protected]

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ

Κοζάνη Bίκος Street Relays

22 Μαΐου 2016

 

Ο Δήμος Κοζάνης και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Φιλαθλητικό Σύλλογο Κλασσικού Αθλητισμού και τον Ελληνικό Αθλητικό Σύλλογο ΕΡΜΗΣ 1877 προκηρύσσουν τους φιλανθρωπικούς ομαδικούς αγώνες σκυταλοδρομίας κοινωνικού χαρακτήρα 4×2500μ., 2×5000μ., τον ατομικό αγώνα αγωνιστικού χαρακτήρα 10 χιλιομέτρων, καθώς και παιδικών σκυταλοδρομιών 4×50μ., 4×100μ. με την επωνυμία: “Κοζάνη Βίκος Street Relays 2016”.

Οι αγώνες που διεξάγονται για πρώτη φορά στην Κοζάνη και έχουν ως αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Α.μεΑ. Δυτικής Μακεδονίας “Ηλιαχτίδα”, αποτελούν μέρος της μεγάλης πανελλαδικής σειράς αγώνων δρομου Βίκος Street Relays και θα διεξαχθούν την Κυριακή 22 Μαΐου στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης με τους παρακάτω κανονισμούς:

 

 1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΕΣ

Κυριακή 22.05.2016 – Έναρξη αγώνων 10:30 και λήξη αγώνων 12:30

 

 1. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Εκκίνηση – Τερματισμός: Κεντρική Πλατεία Κοζάνης (πεζόδρομος)

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

Kids Relays 4×50μ. (3-5 ετών)

Kids Relays 4×100μ (6-11 ετών)

Street Relays 4×2500μ (12 ετών και άνω)

Street Relays 2×5000μ (14 ετών και άνω)

Street Run 10 χιλιόμετρα (16 ετών και άνω)

 

 1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

* Στους αγώνες των σκυταλοδρομιών μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι ανεξαιρέτως, αθλητές, αθλούμενοι και απλοί πολίτες ανεξαρτήτου επιπέδου φυσικής κατάστασης.

* Απαραίτητη προϋπόθεση για να εγκριθεί η συμμετοχή στον ομαδικό αγώνα 4x2500μ., οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 2004 και πριν, ενώ για να εγκριθεί η συμμετοχή στον ομαδικό αγώνα 2x5000μ., οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 2002 και πριν και στον ατομικό αγώνα 10 χιλιομέτρων, οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 2000 και πριν.

* Στους ομαδικούς αγώνες σκυταλοδρομιών υπάρχουν τρεις κατηγορίες για τις οποίες θα βγει ξεχωριστή κατάταξη και είναι:

α) Ομάδες Ανδρών (στα 4×2500μ. η κάθε ομάδα πρέπει να απαρτίζεται από τουλάχιστον 3 άτομα και όποιος θα τρέξει διπλή διαδρομή θα πρέπει να το κάνει εναλλάξ).

β) Ομάδες Γυναικών (στα 4×2500μ. η κάθε ομάδα πρέπει να απαρτίζεται από τουλάχιστον 3 άτομα και όποιος θα τρέξει διπλή διαδρομή θα πρέπει να το κάνει εναλλάξ).

γ) Μικτές Ομάδες (τουλάχιστον 1 άτομο διαφορετικού φύλου στην κάθε ομάδα).

*Στον ατομικό αγώνα δρόμου τρεξίματος 10 χιλιομέτρων θα βγει ξεχωριστή κατάταξη ανά φύλλο (άνδρες και γυναίκες).

* Στον αγώνα των παιδικών σκυταλοδρομιών Kids Relays 4x50μ. υπάρχει μία κατηγορία και μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά γεννημένα τα έτη 2011-2012-2013.

* Στον αγώνα των παιδικών σκυταλοδρομιών Kids Relays 4x100μ. μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά γεννημένα τα έτη 2005 έως 2010. Παιδιά γενημμένα το 2004 θα γίνονται δεκτά αν είναι ακόμη μαθητές του δημοτικού.

 

 1. 4. ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

Όλοι οι αγωνιζόμενοι είτε ανήκουν σε αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία, είτε σε συλλόγους δρομέων, είτε είναι ανεξάρτητοι αθλούμενοι, είτε απλοί πολίτες, είναι ξεκάθαρο και σαφές πως αγωνίζονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη και οφείλουν να διαθέτουν ιατρική βεβαίωση για την συμμετοχή τους.

Αυτό ισχύει για όλους τους συμμετέχοντες ανεξαρτήτου ηλικίας που μαζί με τη δήλωση συμμετοχής αποδέχονται υποχρεωτικά τους παρακάτω όρους που επισυνάπτονται στη φόρμα συμμετοχής.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι ανεξαρτήτου ηλικίας συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα υγείας που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

 

 1. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ

Βραβεύσεις θα γίνουν για τις πρώτες ομάδες κάθε κατηγορίας των Κοζάνη Street Relays στα 4×2500μ. και στα 2×5000μ. και αυτές θα είναι:

Η πρώτη ανδρική ομάδα, η πρώτη γυναικεία ομάδα, η πρώτη μικτή ομάδα.

Βραβεύσεις θα γίνουν και στον ατομικό αγώνα τρεξίματος 10χλμ, στον πρώτο άνδρα και στην πρώτη γυναίκα.

Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν στα Κοζάνη Street Relays, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα, καθώς και αναμνηστικό μπλουζάκι του θα αγώνα.

 

 1. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων για τα 4×2500μ. και τα 2×5000μ. και για τα 10 χιλιομέτρων, γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα register.relays.gr από τον προκαθορισμένο εκπρόσωπο-αρχηγό κάθε ομάδας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων για τις παιδικές σκυταλοδρομίες Kids Relays 4×50μ. και 4×100μ., γίνονται είτε ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής στα Kids Relays που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα register.relays.gr, είτε με έντυπες φόρμες στη γραμματεία των αγώνων από τον προκαθορισμένο εκπρόσωπο (γονέα, κηδεμόνα, γυμναστή, δάσκαλο, κ.α.) της κάθε ομάδας, είτε με αποστολή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

 

Η προθεσμία των ηλεκτρονικών δηλώσεων συμμετοχής για όλες τις ομάδες λήγει τη Δευτέρα 16 Μαΐου (12 τα μεσάνυχτα).

 

 1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

Τεχνικός Υπεύθυνος της διοργάνωσης είναι ο Γιώργος Θεοδωρίδης.

 1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΤΑ 4x2500μ. & 2x5000μ. και αγώνας 10χλμ.
 • Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί διεξαγωγής αγώνων δρόμου.
 • Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο.
 • Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά με chip και θα είναι ατομική και ομαδική.
 • Η κάθε ομάδα θα έχει το δικό της όνομα όπως θα το δηλώσει και θα παραλάβει ειδικό αριθμό συμμετοχής, καθώς και αναμνηστικό t–shirt του αγώνα.
 • Η παραλαβή των αριθμών, των chip και άλλων αναμνηστικών του αγώνα, θα γίνεται από την γραμματεία των αγώνων στην Κοζάνη, την Παρασκευή 20 Μαΐου και το Σάββατο 21 Μαΐου.
 • Η διαδρομή είναι κυκλική απόστασης 2,5 χιλιομέτρων, με την ίδια αφετηρία και τερματισμό.
 • Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή κάθε ομάδας, ο εκάστοτε δρομέας μόλις παραλαμβάνει την σκυτάλη, θα πρέπει εντός της ζώνης αλλαγής (50μ. ανάμεσα στις δύο αψίδες) να την παραδώσει στον επόμενο δρομέα.
 • Για την ασφαλή αλλαγή της σκυτάλης, ο προκαθορισμένος χώρος αλλαγής ανάμεσα στις δύο αψίδες, θα πρέπει να εγκαταλείπεται από τον αθλητή που την παρέδωσε, όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με κατεύθυνση προς το προκαθορισμένο σημείο εξόδου.
 • Η σκυτάλη ή κορδέλα στα 4×2500μ.. είναι χρώμα άσπρο και η σκυτάλη ή κορδέλα στα 2×5000μ. είναι χρώμα κόκκινο.
 • Στον τερματισμό του αγώνα θα προσφέρεται Φυσικό Μεταλλικό Νερό “Βίκος”, ενώ θα υπάρχει οριοθετημένος χώρος για τα προσωπικά αντικείμενα κάθε συμμετέχοντα.
 • Για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα και τον έλεγχο των αλλαγών, θα χρησιμοποιηθούν κριτές, γυμναστές και εθελοντές, τόσο σε σημεία της διαδρομής, όσο και στην εκκίνηση/τερματισμό.
 • Κόστος συμμετοχής 12€ για κάθε ομάδα των 4 ατόμων (3 ευρώ το άτομο αν είναι τετράδα) στα 4×2500μ., 10€ για κάθε ομάδα των 2 ατόμων (5 ευρώ το άτομο) στα 2×5000μ και 8€ για κάθε συμμετέχοντα στον ατομικό αγώνα 10χλμ.

To 40% από κάθε πληρωμένη εγγραφή θα διατεθεί για την ενίσχυση του συλλόγου «ηλιαχτίδα».

 • Ακυρώσεις και επιστροφή χρημάτων δεν προβλέπονται, ενώ αλλαγές στα μέλη κάθε ομάδας μπορεί να γίνουν δεκτές έως το Σάββατο 21 Μαΐου στη γραμματεία των Κοζάνη Street Relays.

Οι καινούργιοι συμμετέχοντες κάθε ομάδας είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνονται από τον αρχηγό της ομάδας για τους όρους που διέπουν τους αγώνες.

 • Από την Τεχνική Επιτροπή έχουν καθοριστεί τα 80 λεπτά ως το ανώτατο χρονικό όριο για τον τερματισμό της τελευταίας ομάδας.
 • Στις παιδικές σκυταλοδρομίες η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ και οι ομάδες θα είναι των 4 παιδιών που θα τρέξουν 4×50μ, ή τα 4×100μ. (δύο ηλικιακά γκρούπ).
 • Για οποιαδήποτε πληροφορία και ερώτηση που θα υπάρξει, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με email στο [email protected]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΚΟΖΑΝΗ ΒΙΚΟΣ STREET RELAYS 2016

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 Μαΐου

11:00 – 19:00 Παραλαβή των αριθμών bib, των ηλεκτρονικών chip και του υπόλοιπου υλικού από την γραμματεία των αγώνων στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 Μαΐου

11:00 – 19:00 Παραλαβή των αριθμών bib, των ηλεκτρονικών chip και του υπόλοιπου υλικού από την γραμματεία των αγώνων στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 Μαΐου

10:30 – 11:30 Διεξαγωγή αγώνων 4×2500μ. και 2×5000μ.

10:35 – 11:35 Διεξαγωγή ατομικού αγώνα τρεξίματος 10χλμ.

11:30 – 11:50 Απονομές 4×2500μ., 2×5000μ. και αγώνα 10χλμ.

11:50 – 12:10 Διεξαγωγή kids relays 4×50μ.

12:10 – 12:30 Διεξαγωγή kids relays 4×100μ.

 

2 Comments

 1. Kon

  25/04/2016 at 18:38

  Η διαδρομή για τα 10χλμ ποιά θα είναι;

  • admimistrator

   25/04/2016 at 19:14

   Το δελτίο τύπου δεν αναφέρει επιπλέον στοιχεία για την διαδρομή των 10χλμ. παρά μόνο πως αφετηρία και τερματισμός θα είναι η κεντρική πλατεία.H ιστοσελίδα της διοργάνωσης είναι https://www.vikos.relays.gr/ και στο τέλος της προκήρυξης αναφέρεται «για οποιαδήποτε πληροφορία και ερώτηση που θα υπάρξει, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με email στο [email protected]».Προφανώς η διαδρομές θα ανακοινωθούν αργοτερα.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: