Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο Α-μπε-μπα-μπλομ:«Αυτοσχέδιο επιτραπέζιο παιχνίδι: Ένα πολύτιμο παιδαγωγικό εργαλείο!»

By on 17/02/2016

Το Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο Α-μπε-μπα-μπλομ διοργανώνει τρίωρο παιδαγωγικό βιωματικό σεμινάριο με τίτλο:

«Αυτοσχέδιο επιτραπέζιο παιχνίδι:  Ένα πολύτιμο παιδαγωγικό εργαλείο!»

Με εισηγήτρια την νηπιαγωγό-συγγραφέα

Μαρία Πετκανοπούλου

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

10:00π.μ-1:00μ.μ

Υπάρχει μια λέξη που κρύβει μέσα της μια μαγική δύναμη. Στο

άκουσμα της, η δύναμη απελευθερώνεται και μετατρέπει το κάθε παιδί σε πρόθυμο και χαρούμενο παίχτη. Ίσως είναι και η μοναδική λέξη που μπορεί να μεταμορφώσει τόσο άμεσα ένα παιδί. Η λέξη παιχνίδι.

 

Κύριος σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες να προσεγγίσουν το αυτοσχέδιο επιτραπέζιο παιχνίδι ως μια εκπαιδευτική πρακτική που υποστηρίζει και εμπλουτίζει ένα δημιουργικό περιβάλλον μάθησης, όπου η φαντασία συνδέει τη γνώση με το παιχνίδι και συμβάλλει στην ανάπτυξη πολλών νοητικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, συνεργασίας, σχεδιασμού, δημιουργικής ικανότητας. Σχεδιασμένο σε ένα απλό χαρτί,  με αυτοσχέδια ζάρια και πιόνια, αξιοποιώντας υλικά ανακυκλώσιμα το αυτοσχέδιο επιτραπέζιο παιχνίδι καταδεικνύεται ως ένα πολύτιμο παιδαγωγικό μέσο για να φθάσει η γνώση στο παιδί, αλλά και  το ίδιο το  παιδί στη γνώση.

Η Μαρία Πετκανοπούλου

γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1960 και εργάζεται ως Νηπιαγωγός. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας-Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων  και του τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.  Συγγραφέας των  βιβλίων: « Ο μικρός ζωγράφος των βράχων» εκδόσεις  Καλειδοσκόπιο,βραβευμένο από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου με το βραβείο Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου σε πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα, τον Απρίλιο του 2011,του βιβλίου «  Παίζουμε; 99+ 1 Αυτοσχέδια επιτραπέζια παιχνίδια» εκδόσεις  Καλειδοσκόπιο, μια καινοτόμα πρόταση για τα ελληνικά εκπαιδευτικά δεδομένα και τα οικογενειακά δρώμενα όπου όλα μαθήματα και όλες οι στιγμές που ζούμε μπορούν να γίνουν επιτραπέζιο παιχνίδι. Αυτό το διάστημα κυκλοφορεί  από τις εκδόσεις Βάφρη το καινούριο της βιβλίο

 «Για δύο μωρά λυκάκια»

Είναι εισηγήτρια σε σεμινάρια για την φιλαναγνωσία και την προώθηση της ανάγνωσης, σε  σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και γονείς με θέμα  την      « Ένταξη των επιτραπέζιων παιχνιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία» και « Οικογενειακό ραντεβού γύρω από ένα επιτραπέζιο παιχνίδι»,  σε εργαστήρια για γονείς και παιδιά και σε εργαστήρια μόνο για παιδιά, όπου σχεδιάζουν και φτιάχνουν τα δικά τους επιτραπέζια παιχνίδια με ανακυκλώσιμα υλικά και εργαστήρια μαθητών .

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου Κωστή Μπαστιά 4 Κοζάνη

Κόστος συμμετοχής 10  ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής 2461033300

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: