Δήμαρχος Κοζάνης: Μόνο 80 σκυλιά πέθαναν εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου ψευδή & συκοφαντικά τα στοιχεία της Π.Φ.Π.Ο. (βίντεο)

By on 12/01/2016

Με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης θέλησε να δώσει διευκρινίσεις αναφορικά με την καταγγελία που έκανε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) χθες ώστε να μπει ένα τέλος στις «πηγές παραπληροφόρησης που έχουν ξαμοληθεί» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο δήμαρχος παρουσία της αρμόδιας αντιδημάρχου Ελένης Τασοπούλου μίλησε για «μεγαλοπρεπέστατο ψέμα», συνέχισε επισημαίνοντας ότι αυτά που καταγγέλθηκαν στις αρχές (Εισαγγελία Κοζάνης και Εισαγγελία του Αρείου Πάγου) είναι «απίστευτα ψέματα» και τελικά μας είπε ότι τα νεκρά ζώα δεν είναι 130 αλλά μόλις 80!

Σε αυτά τα νεκρά σκυλιά διευκρίνισε ότι περιλαμβάνονται 10 ενήλικα και 70 κουτάβια τα οποία πέθαναν μέσα σε μια εβδομάδα εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου από ένα μικρόβιο αλλά και αυτός ο αριθμός θανάτων είναι μικρός αν αναλογιστεί κανείς τα πόσα ζώα περνούν από το Δημοτικό Κυνοκομείο. Και μάλιστα χαρακτήρισε «λογικό και εύλογο» αυτόν τον αριθμό.

Ο κ. Ιωαννίδης προανήγγειλε ότι θα καταγγείλει και θα μηνύσει την Π.Φ.Π.Ο. και τους δημότες – πρώην μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Κοζάνης «ΑΓΓΙΖΩΟ» – που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Κοζάνης τα στοιχεία για όσα συμβαίνουν εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου της πόλης με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Μάλιστα τόνισε ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη για να διαφυλάξει την προσωπική του αξιοπρέπεια αλλά και γιατί με αυτές τις αναφορές συκοφαντείται η ίδια η Κοζάνη συνολικά και όχι μόνο ο Δήμος και «η Κοζάνη έχει μια εμπειρία αξιοπρέπειας την οποία δεν μπορεί ο καθένας με ελαφρά τη καρδία στη λογική της λάσπης του ανεμιστήρα να κατασυκοφαντεί τον Δήμο Κοζάνης, θα έλεγα και την πόλη την περιοχή στο σύνολο της».

Για κύκλωμα ντεμέκ φιλόζωων έκανε λόγο ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι ο Δήμος Κοζάνης είναι τυπικός και δείχνει την ανάλογη ευαισθησία αλλά δεν υπάρχουν ατελείωτες δυνατότητες ενώ μίλησε για ακραίες και υπερβολικές συμπεριφορές από φιλόζωους, ενώ απείλησε ότι όλοι αυτοί θα κληθούν να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη για όσα γράφουν.

«Γίνεται ό,τι είναι δυνατόν να γίνει» είπε «Τα ψέματα που καταγράφονται είναι απίστευτα» επανέλαβε και κάνοντας την αυτοκριτική (!) του είπε ότι το λάθος τους είναι ότι συνεργάστηκαν με το φιλοζωικό σωματείο επειδή η συμπεριφορά κάποιου είναι «αντισυμβατική στάση, επικίνδυνη».

Ο Λευτέρης Ιωαννίδης έσπευσε να προστατέψει και την επαγγελματική αξιοπρέπεια κάποιων ανθρώπων που θίγονται από τις καταγγελίες δηλαδή των κτηνιάτρων και της αρμόδιας αντιδημάρχου.

«Δίνουμε αγώνα για αξιοπρέπεια απέναντι στα ζώα και στους ανθρώπους» είπε και συμπλήρωσε ότι ουσιαστικά έρχονται αντιμέτωποι και αυτοί όπως και οι προηγούμενοι δημοτικοί άρχοντες με «κύκλωμα ντεμέκ φιλοζωικών» που του επιτίθενται με απειλές για βιαιοπραγίες, επιθέσεις και ύβρεις.

Ο δήμαρχος είπε ότι θα λάβει τα μέτρα του και εκτός από τις καταγγελίες θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα να βελτιώσει την εικόνα στο θέμα της διαχείρισης, ενώ σημείωσε ότι η πρώτη συνεδρίαση της Πενταμελούς Επιτροπής που συστάθηκε πρόσφατα έγινε πριν από τρεις μέρες παρουσία του μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Και κλείνοντας απεύθυνε κάλεσμα «στους πραγματικούς φιλόζωους της πόλης και έχουν διάθεση συνεργασίας έχουν γίνει πολλά βήματα, έχει βελτιωθεί η κατάσταση».

TasopoulouEleniAntidimarxosKozanisΗ αρμόδια αντιδήμαρχος Ελένη Τασοπούλου βρήκε απολύτως λογικό να πεθάνουν σε μια εβδομάδα 70 κουτάβια εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου Κοζάνης εξαιτίας του μικροβίου που είχε κάποιο σκυλί!

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελένη Τασοπούλου, που συνήθως απαξιοί να απαντήσει σε ερωτήματα δημοσιογράφων – και μιλάμε εκ πείρας επ’ αυτού – ψέλλισε μόνο δύο κουβέντες ότι την απείλησαν και την εξύβρισαν τηλεφωνικά μια φορά τον περασμένο Σεπτέμβριο και τον περασμένο Δεκέμβριο και ότι αύριο θα μεταβεί στην Εισαγγελία Κοζάνης για να καταθέσει σχετική καταγγελία. Ενώ δεν είπε τίποτα άλλο επί της ουσίας αφήνοντας ουσιαστικά τα αναπάντητα ερωτήματα να είναι αναρίθμητα.

 

zoosos.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: