10 Χρόνια Sourd Games.Φέτος με Παλιά Κοζανίτικα επαγγέλματα

By on 02/03/2006

Τα Sourd Games γίνονται 10 χρονών. Διοργανώθηκαν για πρώτη φορά το 1997 και έχουν πλέον καθιερωθεί και αναδειχθεί ως το αποκριάτικο παιχνίδι της νεολαίας της πόλης που αναμένεται κάθε χρόνο με μεγάλη αγωνία. Αύριο Παρασκευή 3 Μαρτίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης θα λάβει χώρα το μεγάλο αποκριάτικο παιχνίδι, με πρωταρχικό θέμα τα παλιά Κοζανίτικα επαγγέλματα και διοργανωτές του παιχνιδιού το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας, τους Προσκόπους και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Κοζάνης.
Από τις 11.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι η Κοζάνη θα πλημμυρίσει χρώματα, μουσικές, γέλια, παιχνίδια και τρελό τρεχαλητό.
Οι διαγωνιζόμενοι θα ξεκινήσουν δίνοντας και φέτος τον όρκο των Σιούρδων και θα περάσουν κατά ομάδες από δοκιμασίες πάντα σχετικές με παλιά Κοζανίτικα επαγγέλματα όπως ου μπακάλσ’, ου μπαρπέρσ’, ου κουλουρτζής, ου φουτουγράφους, ου λούστρους, ου καφεντζής και άλλα. Η σκληρότερη δοκιμασία, αυτή που θα κρίνει τη μάχη, θα διεξαχθεί το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία όπου θα αναδειχθεί σε κλίμα μεγαλοπρέπειας ο «πατατιάης» ή «πατάτσας» της χρονιάς!!!
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα παιδιά δεν διαγωνίζονται για κάποιο ελκυστικό έπαθλο αλλά για τη χαρά της συμμετοχής σ' ένα καταξιωμένο πια παιχνίδι κεφιού και χαράς, στο πνεύμα της Κοζανίτικης παράδοσης, που το περιμένουν με λαχτάρα κάθε χρόνο.
Όλοι οι νέοι αλλά και όσοι αισθανόμαστε νέοι θα δώσουμε δυναμικά το παρόν την Παρασκευή στους κεντρικούς πεζόδρομους και την κεντρική πλατεία της Κοζάνης, κλέβοντας στιγμές αθωότητας και ξενοιασιάς που τόσο έχουμε ανάγκη.

Από το Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: