«Όχι» στις συγχωνεύσεις από Τσοτύλι και Άγιο Χριστόφορο

By on 11/03/2011

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ-ΑΓ.ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ, ΤΣΟΤΥΛΙΤην έντονη αντίθεσή τους στις προτάσεις της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας για τις συγχωνεύσεις των σχολείων τους εξέφρασαν χθες, με δυναμικές κινητοποιήσεις στα γραφεία της, στην Κοζάνη, οι τοπικές εκπαιδευτικές κοινότητες, αλλά και οι κοινωνίες του Τσοτυλίου και του Αγίου Χριστοφόρου.
Πηγή: Πρωινός Λόγος


Η πρόταση της διευθύντριας Ελένης Ζυγούρη για τη συγχώνευση του Λυκείου Τσοτυλίου στη Νεάπολη έχει ανοίξει τους…ασκούς του Αιόλου στην περιοχή του Βοίου, ενώ αντίθετοι είναι και οι μαθητές και γονείς του Αγίου Χριστοφόρου για την πρόταση περί συγχώνευσης με το Γυμνάσιο Ανατολικού.

Χθες, πάντως, η κυρία Ζυγούρη δεν απάντησε καταφατικά εάν όντως έχει υποβάλει τις παραπάνω προτάσεις στο Υπουργείο, παρά τις επίμονες ερωτήσεις ειδικά από τους κατοίκους του Τσοτυλίου, αλλά ούτε και το διέψευσε.

Στη συνάντησή της με την αντιπροσωπεία από το Τσοτύλι υπήρχαν και στιγμές έντασης, με την ίδια να επιχειρεί να καθησυχάσει και τους μαθητές, που φώναζαν συνθήματα και έχουν κλείσει για δεύτερη μέρα το Λύκειο.

Μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα ήταν η δήμαρχος Βοίου Παναγιώτα Ορφανίδου, ο Χρήστος Ζευκλής, ο Δημήτρης Λαμπρόπουλος και σύμβουλοι της περιοχής.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: