«Χλιαρή» η κίνηση στην τοπική αγορά

By on 20/01/2011

κοζανη εκπτωσειςΣε σχετικά χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκε η κίνηση στην τοπική αγορά της Κοζάνης το πρώτο τετραήμερο των χειμερινών εκπτώσεων, που έκαναν πρεμιέρα το περασμένο Σάββατο.

 

Οι έμποροι που έβλεπαν άδεια τα καταστήματά τους το τελευταίο διάστημα, κάνουν λόγω για μικρή αύξηση που σημειώθηκε τις πρώτες αυτές ημέρες των εκπτώσεων, ενώ από την πλευρά του το καταναλωτικό κοινό, εμφανίζεται συγκρατημένο στις αγορές του, ένεκα και της οικονομικής δυσχέρειας…

Πηγή: Πρωινός Λόγος

 

 

Η διοίκηση του εμπορικού συλλόγου εμφανίζεται συγκρατημένη και αναφέρει πως αυτές τις πρώτες ημέρες των εκπτώσεων η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα δεν ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, και δεν υπήρξε η ανάλογη ανταπόκριση από το καταναλωτικό κοινό. Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Σβώλης: «Είμαστε στην τέταρτη ημέρα των εκπτώσεων, παρόλο όμως που διαθέτουμε καλή ποιότητα προϊόντων σε πολύ χαμηλές τιμές και το ποσοστό έκπτωσης είναι υψηλότερο σε σύγκριση με πέρυσι, βλέπουμε ότι δεν έχουμε την απαιτούμενη ανταπόκριση από το καταναλωτικό κοινό. Κάτι κινείται στην αγορά, όχι όμως σαν τις περυσινές εκπτώσεις». Όσο για τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό, ο κ. Σβώλης θέτει ως κύριο, την κακή οικονομική κατάσταση». Ο κόσμος, ως είθισται, κάνει έρευνα αγοράς και κοιτάει να αγοράσει ότι είναι απαραίτητο.

 

 

 

Συγκρίνοντας με τις άλλες αγορές, ο ίδιος επεσήμανε πως δεν τίθεται σύγκριση και ανέφερε πως «μιλάμε για ρευστοποίηση». Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η τοπική αγορά θα προτιμηθεί, ενώ εκτίμησε πως οι εκπτώσεις φτάνουν στα καταστήματα της Κοζάνης μέχρι και 60%. «Όπως βγήκαν εκτός προγραμματισμού τα νοικοκυριά έπεσαν και τα καταστήματα. Για αυτό και πιστεύω πως αν ο κόσμος θελήσει να ψωνίσει θα επιλέξει την τοπική μας αγορά, αφού έχουμε εξασφαλισμένη την εμπιστοσύνη του» κατέληξε.

 

 

 

 

 

Αισιόδοξοι οι έμποροι

 

 

 

Αισιόδοξοι μέχρι σε ένα βαθμό εμφανίζονται οι έμποροι της Κοζάνης, εκφράζοντας την ελπίδα πως όσο συνεχίζονται οι εκπτώσεις η κατάσταση θα καλυτερέψει.

 

Χαρακτηριστικά η έμπορος κ. Σίλη Κουκουλοπούλου επεσήμανε αναφορικά με την κίνηση: «Είχαμε δουλειά αυτές τις ημέρες, ο κόσμος βγήκε στα μαγαζιά. Και το Σάββατο είχε δουλειά, και χθες. Εγώ πιστεύω πως ο κόσμος θα ψωνίσει σε αυτές τις εκπτώσεις. Οι τιμές είναι χαμηλές και δεν είχε ψωνίσει πιο πριν. Εξάλλου οι κίνηση πιο πριν ήταν μειωμένη. Φάνηκε ωστόσο πως ο κόσμος τις περίμενε, αφού από πριν έκανε έρευνα αγοράς. Μας ρωτούσε πόσο κοστίζει κάποιο προϊόν και πόσο θα πάει μετά τις εκπτώσεις». Η ίδια προσθέτει πως από τον κόσμο που μπαίνει στα καταστήματα οι περισσότεροι είναι αποφασισμένοι να ψωνίσουν, ενώ κατέληξε αναφερόμενη στην εμπιστοσύνη που δείχνει το καταναλωτικό κοινό στους εμπόρους της Κοζάνης. Συμβούλεψε, μάλιστα τον κόσμο «να μην ξεγελιέται από τις πολύ μεγάλες εκπτώσεις που ακούει. Αυτά πολλές φορές μπορεί να είναι παραπλανητικά…».

 

 

 

Θετικός εμφανίστηκε και ο έμπορος Γιάννης Γκατζόφλιας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Ο κόσμος ήρθε να ψωνίσει αυτές τις ημέρες, βγήκε στα μαγαζιά και υπάρχει μια σχετική κίνηση». Όσον αφορά τα μηνύματα που θέλει ο ίδιος να περάσει στον κόσμο είναι: «Ο κόσμος να ψωνίζει ποιοτικά με καλές τιμές. Και αυτό το επιτυγχάνει γιατί τα μαγαζιά δεν είχαν κίνηση πιο πριν και τώρα οι έμποροι κάνουν ρευστοποίηση». Σύμφωνα με τον ίδιο όλοι οι έμποροι της Κοζάνης έχουν πολύ καλές τιμές και κατέληξε λέγοντας πως «ο κόσμος ανταποκρίθηκε και θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται, βρίσκοντας ευκαιρίες σε καλά προϊόντα. Ο κόσμος είναι ευχαριστημένος». Τέλος συμβούλεψε τον κόσμο να κάνει έρευνα αγοράς, πριν καταλήξει στο τι ακριβώς θα ψωνίσει.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: