Φλώρινα: Υπόσχεση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για επαναλειτουργία της γραμμής μέχρι το Πάσχα

By on 23/03/2011

 

ΟΣΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣΣτη  συνάντηση τριμερούς αντιπροσωπείας της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλo της, Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο, οι δύο βουλευτές του νομού της Φλώρινας Στάθης Κωνσταντινίδης  και Γιώργος Λιάνης κατέληξαν σε ένα αρχικό πλάνο συμφωνίας για την επαναλειτουργία της γραμμής Θεσσαλονίκης – Φλώρινας, Φλώρινας – Θεσσαλονίκης.

 

Οι βουλευτές ζήτησαν να μειωθεί το κόστος συνεισφοράς των επιβατών του νομού  για την λειτουργία της γραμμής, κάτι που έγινε δεκτό.
Πηγή:neaflorina

 

Μέρος των εξόδων για την επαναλειτουργία του τρένου θα καλυφθεί από μικρές συνεισφορές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, των Δήμων Φλώρινας και Αμυνταίου και της ΔΕΗ.

 

Η «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» θα καλύψει το υπόλοιπο του απαραίτητου ποσού που είναι 600.000 ευρώ.

 

Η γραμμή θα επαναλειτουργήσει με δύο τακτικά δρομολόγια, ένα το πρωί και ένα το βράδυ και με ένα τρίτο δρομολόγιο που θα είναι θεματικό και θα προσδιοριστεί μαζί με άλλες λεπτομέρειες στην σύσκεψη της 26ης Μαρτίου στις 10.00 π.μ. στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου).

 

Οι βουλευτές του νομού ζήτησαν από τον κ. Ζηλιασκόπουλο να συμπεριληφθεί και ο νομός της Φλώρινας στο πρόγραμμα που ετοιμάζεται από την «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» για την ηλεκτροκίνηση και θα ενημερώσουν όλα τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα για τον σκοπό αυτό.

 

Οι αρμόδιοι της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» υποσχέθηκαν ότι θα προβούν σε όλες τις ενέργειες προκειμένου η γραμμή να επαναλειτουργήσει τις ημέρες των εορτών του Πάσχα και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: