Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης – Αποχαιρετισμός στον Χρόνη Αηδονίδη

By on 26/10/2023

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης αποχαιρετά ένα Σπουδαίο Έλληνα, στυλοβάτη, τελετουργό και μύστη της Θρακιώτικης μουσικής παράδοσης, τον Χρόνη Αηδονίδη.

Ανεξάντλητος ο πλούτος που συνέλεξε, διαφύλαξε και διέδωσε ως τα πέρατα του κόσμου.

Μας χάρισε δύο ανεπανάληπτες μουσικές βραδιές, φιλοξενούμενος και τιμώμενος για την προσφορά του, στο αγαπημένο μας στέκι, στους εσωτερικούς χώρους, την πρώτη φορά, Φλεβάρη του 1999, πλημμυρίζοντας μας θρακιώτικη μουσική παράδοση και στην αυλή το Σεπτέμβριο του 2010,στην «Εγνατία Μουσική Οδό», παίρνοντας σκυτάλη από την κορυφαία Μακεδόνισσα Ξανθίππη Καραθανάση.

Ευχαριστούμε τον  Χρόνη  Αηδονίδη και υποκλινόμαστε στην ανεκτίμητη προσφορά και αξία που θα εκπέμπει η μνήμη του στις επερχόμενες γενιές των Ελλήνων, αποχαιρετώντας τον με ένα αφιέρωμα που επιμελήθηκε το Top Channel, έχοντας αξιοποιήσει επιλεγμένα αποσπάσματα των δύο συναυλιών και θα μεταδώσει την Παρασκευή 27/10/23 στις 10:30 το βράδυ και σε επανάληψη τη Δευτέρα 30/10/23 στις 1:00 το μεσημέρι, από τις συχνότητες του.

Το αφιέρωμα κλείνει με το Νανούρισμα του Νίκου Κυπουργού σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου  που με αξεπέραστο τρόπο το ερμήνευσε, καληνυχτιζοντας μας στην αυλή, χαράζοντας το ανεξίτηλα στις μνήμες όσων το έζησαν.

Αντίο Δάσκαλε Χρόνη Αηδονίδη.

Το Δ.Σ.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: