Φιλοπρόοδος Σύλλογος – Θερινό σινεμά «Πώς να κλέψετε ένα εκατομμύριο δολάρια»

By on 01/08/2023

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος αυτή την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2022, παρουσιάζει μια ρομαντική κομεντί στο Παρίσι, με εμβληματικά γοητευτικούς πρωταγωνιστές και μια ελαφρότητα όλο χάρη. Μια από τις πιο κομψές, χαριτωμένες και στιλάτες ταινίες που μπορεί κανείς να δει για να πιστέψει ότι όλα θα πάνε καλά… Είναι το «Πώς να κλέψετε ένα εκατομμύριο δολάρια» (How to Steal a Million, 1966). Η Όντρεϊ Χέπμπορν κομψότερη από ποτέ συναντιέται για πρώτη φορά στην οθόνη με τον Πίτερ Ο’Τούλ, σε μια ρομαντική κωμωδία για μια πρωτότυπη ληστεία, σκηνοθετημένη από τον βραβευμένο με τρία Όσκαρ Γουίλιαμ Γουάιλερ. Συμπρωταγωνιστούν οι: Ιλάι Γουάλακ, Χιου Γκρίφιθ και Σαρλ Μπουαγιέ.

 

Η ώρα έναρξης της προβολής είναι στις 9:30 μ.μ. ακριβώς, χωρίς διάλειμμα.

This slideshow requires JavaScript.

Ο Σάιμον Ντέρμοτ, κλέφτης στο επάγγελμα, «πιάστηκε» από την Νικόλ Μπονέ ενώ είχε μπει στο σπίτι της προκειμένου να κλέψει έναν πλαστό πίνακα. Η Μπονέ, από τη μεριά της, είναι κόρη ενός ιδιοφυούς απατεώνα έργων τέχνης. Το κεντρικό θέμα, εν τέλει καταλήγει να γίνει η από κοινού ανάκτηση ενός πλαστού έργου τέχνης, «φιλοτεχνημένου» από τον παππού της Μπονέ, από ένα γαλλικό μουσείο, προτού αποκαλυφθεί η απάτη… Τα φαινόμενα όμως απατούν! 

Ο Γουίλιαμ Γουάιλερ σε πιο ανάλαφρη διάθεση μετά τον «Συλλέκτη», η Όντρεϊ Χέπμπορν ξένοιαστη μετά την απαιτητική «Ωραία μου Κυρία», ο Πίτερ Ο’Τουλ με όλο το βάρος του «Λόρενς της Αραβίας» στους ώμους – τρεις σπουδαίοι άνθρωποι του κινηματογράφου, φανερά έτοιμοι να διασκεδάσουν.

Η ταινία, ασφαλώς, είναι μια απλή ρομαντική κομεντί, μόνο που απ’ όποια πλευρά κι αν την κοιτάξεις, πλησιάζει την τελειότητα. Το σενάριο είναι τολμηρό και διασκεδαστικό, με συνεχείς ανατροπές και ατάκες γεμάτες χιούμορ. «Σχεδιάζουμε το ίδιο έγκλημα;», ρωτάει αυστηρά η Νικόλ τον Σάιμον όταν εκείνος την οδηγεί στην τουαλέτα για να βγάλει τα ρούχα της και να μεταμφιεστεί σε καθαρίστρια.

Το Παρίσι είναι μεγαλόπρεπο και ανοιξιάτικο. Ο Πίτερ Ο’Τουλ έχει όλη την αγορίστικη, σκανταλιάρικη γοητεία που ακτινοβολούν τα γαλάζια του μάτια. Η Όντρεϊ Χέπμπορν, από την κορυφή μέχρι τα νύχια ντυμένη με Ζιβανσί (προσέξτε και τη σχετική αναφορά μέσα στο σενάριο), είναι πιο θηλυκή, κομψή και χαριτωμένη παρά ποτέ. Ο Ιλάι Γουόλακ σε δεύτερο ρόλο είναι αξιαγάπητος. Η κωμικότητα της φάρσας εναλλάσσεται σε τέλειες δόσεις με το πρωτοποριακό στιλ περιοδικού μόδας.

 

Για άλλη μια χρονιά, καλούμε όσους μας τιμήσουν με την παρουσία τους στις προβολές μας, να φέρνουν ό,τι έχουν διαθέσιμο από τρόφιμα μακράς διαρκείας, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Συλλόγου.

 

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023 στις 9:30 μ.μ., ακριβώς. 

στην αυλή του Φιλοπρόοδου

Ώρα έναρξης προσέλευσης 9:00 μ.μ.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Ένθερμος υποστηρικτής Κινηματοθέατρο «Ολύμπιον»

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: