Φαρμακευτικός Σύλλογος Κοζάνης:Χορήγηση φαρμάκων…stop για χιλιάδες ασφαλισμένους!

By on 06/03/2011

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΣτην απόφαση να μη χορηγούν φάρμακα από την 1η Απριλίου σε ασφαλισμένους της ΔΕΗ, του ΟΠΑΔ-ΥΠΑΔ και του ΤΣΑΥ κατέληξαν το βράδυ της Πέμπτης τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης!

Η είδηση, όπως είναι φυσικό, έχει προκαλέσει ανησυχία σε  δεκάδες ασφαλισμένους της περιοχής.

Πηγή:Πρωινός Λόγος

Οι φαρμακοποιοί μετά από πολύωρη συζήτηση κατέληξαν σε αυτή την απόφαση ως μέσω πίεσης προς την πολιτεία για τη μη καταβολή των οφειλομένων από τα συγκεκριμένα ταμεία τους τελευταίους 8-12 μήνες.

Μάλιστα, φαρμακοποιοί της περιοχής δηλώνουν πως η κατάσταση είναι πλέον πολύ δύσκολη για τους ίδιους, καθώς δεν μπορούν να πιστώνουν άλλο τα ασφαλιστικά ταμεία με τα φάρμακα των ασφαλισμένων, πληρώνοντας οι ίδιοι από τις τσέπες τους στις φαρμακευτικές εταιρίες, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να συνεχίσουν τη χορήγηση φαρμάκων σε ασφαλισμένους της ΔΕΗ, του ΟΠΑΔ- ΥΠΑΔ(ταμείο Δημοσίου) και του ΤΣΑΥ(ταμείο ασφάλισης επαγγελμάτων υγείας).

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι ασφαλισμένοι των τριών αυτών ταμείων θα καλούνται να καταβάλουν όλο το αντίτιμο της τιμής των φαρμάκων. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αναστολή των συμβάσεων με τα εν λόγω ταμεία θα ξεκινήσει από 1 Απριλίου, αν και υπήρξαν εισηγήσεις στη χθεσινή συνέλευση των φαρμακοποιών και για τις 15 Μαρτίου. Παράλληλα αποφασίστηκε να κινηθούν δικαστικά κατά των ασφαλιστικών ταμείων για την καταβολή των οφειλομένων.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: