Υποσχέσεις για αύξηση των εφημεριών στα νοσοκομεία Β ζώνης

By on 21/01/2011

βρυζιδουΧλωμό φαίνεται το ενδεχόμενο να επιστρέψουν τα νοσοκομεία Πτολεμαΐδας, Γρεβενών και Καστοριάς στη Γ΄ Ζώνη που εντάσσονταν μέχρι πρότινος, καθεστώς που συνεπάγεται περισσότερες εφημερίες των γιατρών στα νοσοκομεία αυτά, καθώς με την ένταξη στη Β΄ ζώνη κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εφημερίες τις περισσότερες μέρες του μήνα, λόγω σοβαρής υποστελέχωσής τους σε ιατρικό προσωπικό.

Πηγή: Πτολεμαίος

 

Αυτό τουλάχιστον ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στη δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου σε μεταξύ τους επικοινωνία. Σύμφωνα μάλιστα με τα λεγόμενα της κ. Βρυζίδου, ο υπουργός τόνισε ότι το θέμα των εφημεριών μπορεί να τακτοποιηθεί και χωρίς επαναφορά των νοσοκομείων στη Γ ζώνη που βρισκόταν μέχρι πρότινος. Ο κ. Λοβέρδος διαβεβαίωσε δηλαδή τη δήμαρχο ότι ακόμη και να μείνει το Μποδοσάκειο νοσοκομεία και τα νοσοκομεία Γρεβενών και Καστοριάς στη Β΄ ζώνη στην οποία εντάχθηκαν μπορεί με υπουργική απόφαση να επανέλθει το καθεστώς των εφημεριών που ισχύει για τα νοσοκομεία της Γ΄ ζώνης.

 

Η κ. Βρυζίδου σε δηλώσεις της εξέφρασε την άποψη ότι το όλο θέμα βρίσκεται ακόμη στον «αέρα» και αναζητείται μία φόρμουλα προκειμένου να μπορούν να γίνονται -στα νοσοκομεία που άλλαξαν ζώνη, οι εφημερίες που γίνονταν και στο προηγούμενο καθεστώς της Γ΄ ζώνης. Τόνισε ωστόσο ότι το πρόβλημα λειτουργίας του Μποδοσάκειου και των άλλων νοσοκομείων δεν λύνεται με μια υπουργική απόφαση που θα λέει ότι μπορούν να γίνονται περισσότερες από τις επιτρεπόμενες εφημερίες ιατρών στα νοσοκομεία Β΄ ζώνης.

«Εμείς ζητούμε να επανέλθει το Μποδοσάκειο νοσοκομείο στην προτέρα κατάσταση, να επιστρέψει στο καθεστώς της Γ΄ ζώνης που δίνει περισσότερα κίνητρα για τη στελέχωσή τους, αφού είναι το πρόβλημα των περιφερειακών νοσοκομείων, αντιμετωπίζουν έλλειψη ιατρών». Γι΄ αυτό, τονίζει, «επιμένουμε στην ψήφιση τροπολογίας που θα λύνει τόσο το πρόβλημα της στελέχωσης όσο και το πρόβλημα των εφημεριών που μπορούν να κάνουν οι γιατροί. Δεν μάς αρκεί η υπόσχεση για υπουργική απόφαση που θα επιτρέπει περισσότερες εφημερίες των γιατρών, διότι σε περίπτωση που αλλάξει αύριο ο υπουργός Υγείας μπορεί να βρεθούμε ξεκρέμαστοι», υπογράμμισε η δήμαρχος Εορδαίας.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: