Υπογραφή Προγράμματος Life στην Π Ε. Καστοριάς από τον Γιώργο Δακή

By on 25/05/2011
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LIFEΚατά τη διάρκεια της σημερινής προγραμματισμένης επίσκεψης του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Δακή, στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της σύμβασης του Προγράμματος LIFE – “Βελτίωση των Συνθηκών Συνύπαρξης Αρκούδας και Ανθρώπου στο Νομό Καστοριάς, Ελλάδα-Μεταφορά Βέλτιστων Πρακτικών” .

 

Στη συνάντηση  μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, κ. Δημήτριος Σαββόπουλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, κ. Πασχάλης Χαρούμενος, ο Πρόεδρος της Περιβαλλοντικής Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Καλλιστώ», κ. Σπύρος Ψαρούδας, ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Καστοριάς, κ. Βασίλης Τσαπάρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Απόστολος Τζιώτζης και ο Υπεύθυνος του έργου για την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, κ. Γρηγόριος Ψωμαδάκης.

 

Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση των συνθηκών συνύπαρξης αρκούδας και ανθρώπου στην περιοχή της Καστοριάς, και η  διάδοση καλών πρακτικών. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία  που ξεκίνησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καστοριάς λόγω απόρροιας πολλαπλών κρουσμάτων με αρκούδες που είχαν παρουσιασθεί στο Νομό και καθιστούσαν πλέον  αναγκαία τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

 

Η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος είναι η 1 Οκτωβρίου 2010 και η λήξη του στις 30 Ιουνίου 2014.

 

Ο συνολικός εγκεκριμένος προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 1.128.326 ευρώ. Η Κοινοτική Χρηματοδότηση ανέρχεται στο 75% του προγράμματος, ενώ συμμετοχή της Περιφέρειας ανέρχεται στο ποσό των 263.901 ευρώ.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: