Υπεγράφη η σύμβαση για τον Τεχνικο Σύμβουλο στο έργο της αποκατάστασης των πρώην Μ.Α.Β.Ε.

By on 27/05/2011

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΚΗΣΤη σύμβαση για την τεχνική και επιστημονική υποστήριξη της ολοκλήρωσης του έργου αποκατάστασης των αποθέσεων στα πρώην Μεταλλεία Αμιάντου στο Ζιδάνι Κοζάνης, υπέγραψε σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου 2011, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής.

 

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 200.000 € είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ .

 

Συγκεκριμένα, αφορά την παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για την υλοποίηση της Β’ φάσης του έργου «Αποκατάσταση των αποθέσεων στα πρώην Μεταλλεία Αμιάντου στο Ζιδάνι Κοζάνης», προϋπολογισμού 13.950.000 €.

 

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, ήδη εκπονείται η μελέτη για την Γ’ φάση του έργου που περιλαμβάνει την αποκατάσταση του συνόλου των ρυπασμένων κτιριακών εγκαταστάσεων των πρώην «ΜΑΒΕ», προεκτιμώμενου προϋπολογισμού 35.000.000 €.

 

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο της χώρας το οποίο θα αποκαταστήσει πλήρως το σύνολο της έκτασης των ΜΑΒΕ, με συνολικό προϋπολογισμό που θα φθάσει περίπου τα 50.000.000 €» υπογράμμισε ο κ. Δακής.

 

Δείτε φωτογραφίες στο forum:

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: