Τραγική η οικονομική κατάσταση στην ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ – Δύο σχεδόν στις τέσσερις επιχειρήσεις χωρίς ταμειακά διαθέσιμα

By on 10/04/2024

Σοβαρότατο το πρόβλημα που συνεχίζει να επικρατεί στις επιχειρήσεις Εστίασης και Διασκέδασης, όπου το ποσοστό εκείνων που δεν έχουν ταμειακά διαθέσιμα ή τα ταμειακά τους διαθέσιμα επαρκούν για ένα μήνα, ανέρχονται στο 61,3%. Οι επιχειρήσεις εκείνες που δεν έχουν καθόλου ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται στο 30,7%.

Επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο η οικονομική δυσπραγία, διότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό έχει άνω των τριών ληξιπρόθεσμων οφειλών. Παρ’ όλες τις επανειλημμένες αναφορές μας και ενημερώσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, παραμένουν επιφυλακτικές, χωρίς βέβαια να αντιλαμβάνονται το τι θα επακολουθήσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Οι τελευταίες όμως εγκυρότατες πληροφορίες μας, επιβεβαιώνονται, διότι ήδη ψηφίζεται Νομοσχέδιο από το Υπουργείο Οικονομικών για αναβίωση των 72 – 100 – 120 δόσεων, όπως αναφέραμε στην τελευταία ενημέρωσή μας, με Αριθμ. Πρωτ.: 1251 στις 05 Απριλίου 2024.

Επίσης τελευταίες εξελίξεις, μας αναφέρουν ότι υπάρχουν ελπίδες για αναβίωση των ρυθμίσεων για χρέη προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία με ίδιο Σχέδιο Νόμου που προβλέπεται στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικά για τα ασφαλιστικά ταμεία σε έκτακτη ενημέρωσή μας, είχαμε προσδιορίζει την αύξηση των οφειλών με Ειδική Επιστολή ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην αρμόδια Υπουργό Εργασίας, η οποία αύξηση από 45,67 δις Ευρώ μεταπήδησε σε 47,55 δις Ευρώ σε ένα έτος.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Τσαπατσάρης Γρηγόριος

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: