Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα DLA υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

By on 03/03/2011

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΕμπειρογνώμονες και εταίροι του προγράμματος DLA (Digital Local Agenda), θα συναντηθούν  σήμερα, Πέμπτη  3 Μαρτίου, στο Santiago de Compostela, με σκοπό να αναλύσουν τα διάφορα εργαλεία τα οποία μπορεί να προσφέρει η εφαρμογή νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στο δημόσιο τομέα.

Στη συνάντηση  οι εταίροι του προγράμματος θα επιλέξουν τις πέντε καλύτερες πρακτικές που ψηφίστηκαν, από ένα σύνολο 35 Καλών Πρακτικών  που παρουσιάστηκαν.
Πηγή:medianews

Το σεμινάριο θα παρουσιαστεί από τον Περιφερειακό Υπουργό Προεδρίας της Περιφερειακής Κυβέρνησης της Γαλικίας, Xunta de Galicia (Regional Minister for Presidency of Galician Regional Government – Xunta de Galicia), κ.  Alfonso Rueda, και τον δήμαρχο του Santiago de Compostela, κ. Xosι Sαnchez Bugallo.

Επιπλέον θα παρευρεθούν, η Γενική Γραμματέας Καινοτομίας και Εκσυγχρονισμού, κα. Mar Pereira και ο Γενικός Διευθυντής Τοπικής Διοίκησης, κ. Norberto Uzal, και οι δύο προερχόμενοι από τη Xunta de Galicia, καθώς επίσης και οι κ. Nuno Almeida, συντονιστής της Στρατηγικής Μονάδας Συνεργασίας (Coordinator of the Strategic Cooperation Unit) από την Επιτροπή της Βόρειας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Συνεργασίας (Πορτογαλία) και ο κ. Xoan Vαzquez Mao, Γενικός Γραμματέας του Eixo Atlαntico (Ισπανία).

Το πρόγραμμα DLA υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με επιστημονικούς υπευθύνους τον Καθηγητή Ι.Λ. Μπακούρο και τον Επικ. Καθηγητή Π. Αγγελίδη.  Στη συνάντηση θα συμμετέχει η κα Γκιούρκα Παρασκευή, Mater Lab, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Το πρόγραμμα DLA

Το πρόγραμμα DLA έχει ως στόχο τη βελτίωση των περιφερειακών πολιτικών με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στο δημόσιο τομέα λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους διάφορους κοινωνικο-οικονομικούς, πολιτιστικούς και θεσμικούς παράγοντες.

Οι εταίροι θα αναπτύξουν μία κοινή στρατηγική, την Τοπική Ψηφιακή Ατζέντα (Digital Local Agenda – DLA), και μια κοινή μεθοδολογία, η οποία θα είναι έτσι προσαρμοσμένη ώστε να εφαρμόζεται σε οποιαδήποτε περιφέρεια της Ε.Ε.

Το πρόγραμμα DLA ενθαρρύνει τη μόνιμη ανταλλαγή των εμπειριών μεταξύ των εταίρων και καθιερώνει ένα δίκτυο συνεργασίας για την ενημέρωση και τη βελτίωση της γνώσης σχετικά με την εφαρμογή νέων τεχνολογίων πληροφορικής και επικοινωνιών στις υπηρεσίες δημόσιας διοίκησης.

Το πρόγραμμα DLA, το οποίο έχει δομηθεί για 3 χρόνια (2010-2012), χρηματοδοτείται από το INTERREG IVC, με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 1,491,456 ευρώ, από το οποίο Ευρωπαικό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης συνεισφέρει σε ποσοστό περίπου 80%.

Εταίροι του προγράμματος:

Επικεφαλής Εταίρος: CCDRN (Πορτογαλία)
Eixo Atlαntico (Ισπανία)
Etruria Innovazione (Ιταλία)
Euregio “Pskov, Livonia” (Λετονία)
Πανεπιστήμιο Tartu (Εσθονία)
Περιφέρεια Midland (Ιρλανδία)
Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας (Ελλάδα)
• Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Επιτροπή Ερευνών (Ελλάδα)
Οργανισμός Περιφερειακής Ανάπτυξης της Βόρειας Ουγγαρίας, μη κερδοσκοπική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης – NORDA(Ουγγαρία)
MFG– Δημόσιος Οργανισμός Καινοτομίας της Τεχνολογίας της Πληροφορικής, των Επικοινωνιών (ICT) και των Μέσων (Γερμανία)

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: