Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί

By on 23/01/2011
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΚλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισε χθες το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, όπως είχε συμφωνηθεί, στον διάλογο μεταξύ των φαρμακοποιών και του Υπουργείου Υγείας.Συγκεκριμένα, οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν εκ νέου τη συνέχιση της απεργίας τους.

 

Έτσι,σε όλη τη χώρα τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 26, 27 και 28 Ιανουαρίου.

Πηγή:tvxs.gr

 

«Στον αγώνα μας έχουμε τη συμπαράσταση των ασφαλισμένων. Ο αγώνας μας θα κλιμακωθεί και τις επόμενες εβδομάδες. Ζητάμε ριζική αναμόρφωση ενός απαράδεκτου νομοσχεδίου και θα συνεχίσουμε και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και με άλλες μορφές αγώνα, που θα αποφασιστούν στις επόμενες συνεδριάσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

 

Διευκρίνισε ωστόσο ότι «οι ασφαλισμένοι μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους κανονικά, με τη συνταγή του ασφαλιστικού τους ταμείου. Τη Δευτέρα και την Τρίτη από όλα τα φαρμακεία και τις άλλες μέρες, από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία».

 

Ωστόσο, σκληρή στάση αποφάσισε να κρατήσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά, που ξεκινά κυλιόμενες 48ωρες απεργίες. Έτσι, από Δευτέρα και για όλη την εβδομάδα, τα Φαρμακεία του Πειραιά θα είναι κλειστά. Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, Κωνσταντίνου Κούβαρη, οι φαρμακοποιοί του Πειραιά δεν θα δίνουν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους πέντε ταμείων, ( ΟΠΑΔ, ΗΣΑΠ, ΔΕΗ, ΤΣΑΥ και Ταμείο Συμβολαιογράφων), καθώς αυτά δεν έχουν πληρώσει εδώ και πέντε μήνες.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας ,Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε εχθές ότι η κυβέρνηση θα απαντήσει με διάθεση φαρμάκων από τα δημόσια νοσοκομεία, εάν οι φαρμακοποιοί αρνηθούν να πουλήσουν φάρμακα κατά τις κινητοποιήσεις τους.

 

Είχε υπογραμμίσει επίσης ότι στην περίπτωση που αξιώσουν άμεση πληρωμή των φαρμάκων εκ μέρους των ασφαλισμένων, το δημόσιο θα ανταποκριθεί με άμεσες πληρωμές, ενώ τους κάλεσε να μην συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: