"Τέλος" το τρένο και στη Φλώρινα

By on 02/02/2011

ose_florinasΤο τελευταίο σφύριγμα του τρένου, ακούστηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στη Φλώρινα. Το δημοφιλές μέσο μεταφοράς που συνδέθηκε επί δεκαετίες με την ανάπτυξη και τον πολιτισμό της ακριτικής περιοχής, έκανε το τελευταίο του ταξίδι για τη Θεσσαλονίκη και ανήκει πια στο παρελθόν.
Πηγή: Πτολεμαίος


Μικροί μαθητές, φοιτητές και κάτοικοι της περιοχής, ξεπροβόδισαν το τελευταίο τρένο, πραγματοποιώντας μία συγκινητική εκδήλωση διαμαρτυρίας. Συγκεντρώθηκαν μπροστά στο συρμό, άνοιξαν ένα πανό που έγραφε «Μην τους αφήσεις να σου κόψουν το τρένο», φώναξαν συνθήματα διαμαρτυρίας, αλλά στις 7.25 μ.μ. είδαν τον συρμό να γλιστρά πάνω στις χιονισμένες ράγες και να χάνεται μέσα στη νύχτα, χωρίς να επιστρέψει ποτέ ξανά.

Από τις παραμονές Χριστουγέννων η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε αναγγείλει την «προσωρινή και μέχρι νεωτέρας» κατάργηση της γραμμής Έδεσσα – Φλώρινα, μαζί με συμπτύξεις και καταργήσεις πολλών γραμμών, από 1/1/2011. Έπειτα από κάποιες αναβολές της απόφασης το τρένο της Φλώρινας κόπηκε οριστικά το Σάββατο 29 Ιανουαρίου.
Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί το καλοκαίρι η κατάργηση των δρομολογίων για Κοζάνη.

Η διακοπή των δρομολογίων και το κλείσιμο του σιδηροδρομικού σταθμού Φλώρινας προκάλεσε μπαράζ αντιδράσεων από πολλούς φορείς. Πέραν των ανακοινώσεων διαμαρτυρίας, οι βουλευτές του νομού, ο πρώην νομάρχης και δήμαρχος Φλώρινας, καθώς και άλλοι φορείς, είχαν σειρά επαφών με τον πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να τον μεταπείσουν.

Αυτό δεν έγινε δυνατόν, παρά το γεγονός ότι παρουσίασαν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το 2010 μέχρι τον Νοέμβριο μήνα ο σταθμός Φλώρινας είχε έσοδα από εισιτήρια 350.000 ευρώ, ενώ παράλληλα η κίνηση φοιτητών, μαθητών και επιβατικού κοινού γενικότερα, κρίνεται ικανοποιητική.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: