ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΝΕ ΠΕ Κοζάνης: Ανακοίνωση για την παγκόσμια ημέρα υγείας

By on 08/04/2024

Η 7η Απρίλη έχει καθιερωθεί από τον Π.Ο.Υ. ως παγκόσμια ημέρα υγείας. Μάλιστα φέτος επέλεξε το σύνθημα «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Μόνο ως ειρωνεία ακούγεται το σύνθημα αυτό στη χώρα μας.

Η πρόσφατη πανδημία που ανέδειξε τον ανεκτίμητο ρόλο του Ε.Σ.Υ., δυστυχώς, δεν αποτέλεσε μάθημα για την εμμονική σε νεοφιλελεύθερες και απάνθρωπες συνταγές κυβέρνηση της Ν.Δ.

Έχουμε το πιο ιδιωτικοποιημένο σύστημα υγείας στην Ευρώπη, με τις δαπάνες να υπερβαίνουν το 40% των συνολικών δαπανών υγείας! Την ίδια στιγμή, με στοιχεία της EUROSTAT, η Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία στο κατά κεφαλή ΑΕΠ των χωρών της Ε.Ε.

Οι δημόσιες δαπάνες υγείας είναι καθηλωμένες στο 5,90% του ΑΕΠ, με μέσο όρο το 8,50% της Ε.Ε.. Αποτέλεσμα αυτής της υποχρηματοδότησης  είναι το Ε.Σ.Υ. να απειλείται με κατάρρευση και οι Έλληνες να πληρώνουν δυσβάστακτα ποσά για περίθαλψη και φάρμακα.

Τελευταία «καινοτομία» , ο επαίσχυντος θεσμός των απογευματινών χειρουργείων που προσβάλει τους ασθενείς και διευρύνει τις ανισότητες .

Ο ΕΧΩΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η κυβέρνηση, σε αυτή την οδυνηρή κατάσταση που οδηγεί το Ε.Σ.Υ., φροντίζει μόνο τα δικά της παιδιά. Με πρόσφατη απόφασή της δίνει προκλητικές αυξήσεις στις διοικήσεις νοσοκομείων και Υ.Π.Ε. , με μισθούς που ξεπερνούν τις  5.000€.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το σύνθημα «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» είναι πιο επιτακτικό από ποτέ.

Αγωνιζόμαστε για δωρεάν, ισότιμη, ποιοτική υγεία για όλους, χωρίς περιορισμούς, απέναντι στην ισοπεδωτική πολιτική της Ν.Δ. που αντιμετωπίζει ως εμπόρευμα και το κοινωνικό  αγαθό της υγείας.

Η ανάγκη να σταματήσουμε αυτή τη λαίλαπα είναι ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: