Συνεχίζονται οι περιοδείες της υποψήφιας ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Τίνας Κουζιάκη

By on 24/05/2024

Συνεχίζονται οι περιοδείες της υποψήφιας ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Τίνας Κουζιάκη σε χώρους δουλειάς, σε καταστήματα και σε κωμοπόλεις της περιοχής, μεταφέροντας το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη. 

Την Τετάρτη 22/5 περιόδευσε στη Πυροσβεστική Υπηρεσία Κοζάνης όπου ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την ερώτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος για την αντιπυρική περίοδο, που ζητάει από την κυβέρνηση μεταξύ άλλων, την ενίσχυση του σώματος με προσωπικό και μέσα καθως και την αποστρατικοποίηση του.  

Το απόγευμα της ίδιας μέρας μίλησε σε συγκέντρωση του Κόμματος στο Αμύνταιο. Απευθυνόμενη στους συγκεντρωμένους ανέδειξε τα αίτια των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει ο λαός του Αμυνταίου, που δεν είναι άλλο από την στρατηγική της Ε.Ε για εμπορευματοποίηση λαϊκών αναγκών  όπως η αξιοποίηση του ΚΕΦΙΑΠ με ΣΔΙΤ. Επίσης η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της «Ξινο Νερό» που είναι προαπαιτουμενο του ταμείου ανάκαμψης που όλα τα αλλά κόμματα το παρουσιάζουν σαν μια μεγάλη ευκαιρία. Κάλεσε τους αγρότες της περιοχής να κρίνουν από την πείρα τους, ποιο κόμμα ήταν αυτό που τους προετοίμασε για τις συνέπειες της ΚΑΠ, ποιος στήριξε τους δίκαιους αγώνες τους στα μπλόκα του αγώνα, την στιγμή που όλα τα αλλά κόμματα στήριξαν την ΚΑΠ.

Την Πέμπτη 23/5, περιόδευσε στη Νεάπολη και το Τσοτύλι όπου επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου. Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους επικεντρώθηκε στις εξελίξεις με το νέο υγειονομικό χάρτη της περιοχής στα πλαίσια του σχεδιασμού για το «Νέο ΕΣΥ». Σημείωσε πως αυτή η εξέλιξη θα υποβαθμίσει και θα εμπορευματοποιήσει παραπέρα το δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας. Αυτό θα σηματοδοτήσει και το πέρασμα αρμοδιοτήτων της ΠΦΥ στην τοπική διοίκηση. Ανέφερε ότι η πολιτική αυτή εκπορεύεται από την Ε.Ε. και υλοποιείται απαρέγκλιτα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όπως και από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.  

This slideshow requires JavaScript.

Υπενθύμισε τους διαχρονικούς αγώνες του Κόμματος για στήριξη του Δημόσιου συστήματος υγείας, την στήριξη των αγώνων των υγειονομικών για τα δίκαια αιτήματα τους και κοινοβουλευτικά και στους δρόμους του αγώνα. Κατέληξε καλώντας τους εργαζόμενους να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ για να ενισχυθούν οι αγώνες ενάντια στον ορυμαγδό που ετοιμάζουν στην περιοχή.  

Στη συνέχεια περιόδευσε σε καταστήματα της Νεάπολης όπου στη συζήτηση με καταστηματάρχες επιβεβαιώθηκε η αγανάκτηση τους για την φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης , την πολιτική στήριξης των μονοπωλιακών ομίλων εις βάρος των μικρών αυτοαπασχολούμενων. Η Κουζιάκη Τινα υπενθύμισε στους αυτοαπασχολούμενους ότι για την Ε.Ε αποτελούν διαρθρωτικό πρόβλημα και πρέπει να βγουν από τη μέση για να θωρακιστούν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.  Τέλος τους κάλεσε να στηρίξουν μαζικά το ΚΚΕ διατηρώντας τις όποιες επιφυλάξεις τους, γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που μπορεί να εκφράσει γνήσια την διαμαρτυρία ενάντια στην κυβέρνηση της Ν.Δ . 

Το απόγευμα της ίδιας μέρας μίλησε σε συγκέντρωση στη Σιάτιστα. Στην ομιλία της επικέντρωσε στην κατάσταση του κλάδου της γούνας που αποτελεί ένα καλό παράδειγμα ότι οι διάφορες επιδοτήσεις, ενισχύσεις προς τους μεγάλους γουνοποιούς είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Δεν ανέστρεψαν την πορεία για τους εργαζόμενους και το λαό της Σιάτιστας. Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν ευθύνη για την μετατροπή της χώρας μας σε ένα απέραντο ορμητήριο για δύο πολέμους στην περιοχή. Τις συνέπειες τις πληρώνει ο λαός μας με την μεγαλύτερη εμπλοκή αλλά και ο Σιατιστινός λόγω του εμπάργκο στη Ρωσία.    

Τέλος κάλεσε το λαό να στηρίξει αποφασιστικά το ΚΚΕ στις εκλογές της 9ης Ιούνη. Μόνο ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, όπως ανέφερε, μπορεί να αποτελέσει εγγύηση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού.  Να ορθωθεί ένα ανάχωμα τόσο στην Ευρωβουλή όσο και στο δρόμο του αγώνα ενάντια σε όσα ετοιμάζουν το επόμενο διάστημα. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που μπορεί να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας σε όλη την Ευρώπη, να συμβάλει ώστε να ανοίξει ο δρόμος ώστε να σπάσουμε τα δεσμά της Ε.Ε και της εκμετάλλευσης.   

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: