Συνελήφθησαν να μεταφέρουν λαθρομετανάστη που κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία

By on 18/02/2011

 

ΣΥΛΛΗΨΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝΤέσσερις μεταφορείς λαθρομεταναστών συνέλαβαν το τελευταίο τριήμερο οι αστυνομικές αρχές στην παραμεθόρια περιοχή της Κρυσταλοπηγής.

 

Στη μία περίπτωση σε βάρος του μεταφερόμενου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση.
Πηγή: Πτολεμαίος

 

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, επειδή κατελήφθησαν στην περιοχή της Κρυσταλλοπηγής, να μεταφέρουν από κοινού έναν ομοεθνή τους στο εσωτερικό της χώρας με ΙΧΕ αυτοκίνητο.

Ο παράνομος μετανάστης είχε εισέλθει νωρίτερα πεζός από αφύλακτη διάβαση της μεθοριακής γραμμής. Όπως προέκυψε από έλεγχο των εγγράφων του, σε βάρος του μεταφερόμενου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση φυλάκισης έξι μηνών για υπόθαλψη εγκληματία. Επίσης το διαβατήριό του υπήρχαν πλαστές σφραγίδες εισόδου και εξόδου από τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

 

Το όχημα, το διαβατήριο και τέσσερα κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Καστοριάς.

 

Επίσης, το βράδυ της περασμένη Δευτέρας δύο αλλοδαποί μετέφεραν έναν λαθρομετανάστη, που μόλις είχε αποφυλακιστεί από ελληνικές φυλακές. Ειδικότερα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, συνελήφθησαν οι δύο δράστες αλβανικής υπηκοότητας, μα μεταφέρουν με ΙΧΕ αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας έναν ομοεθνή τους, ο οποίος είχε εισέλθει νωρίτερα από παράνομο σημείο των ελληνοαλβανικών συνόρων. Όπως προέκυψε ο μεταφερόμενος είχε αποφυλακιστεί προσφάτως από τις φυλακές της Χίου. Έφερε μάλιστα επάνω του το αποφυλακιστήριο.

 

Κατασχέθηκε το όχημα και πέντε κινητά τηλέφωνα, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Καστοριάς.

 

Τέλος, το πρωί της περασμένης Τρίτης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Καστοριάς συνέλαβαν έναν Αλβανό υπήκοο να μεταφέρει με το ΙΧΕ αυτοκίνητό του, έναν ομοεθνή του, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας.
Το αυτοκίνητο και δύο κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.

 

Οι συλληφθέντες με της σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: