Συμβολική κατάληψη του ΟΑΕΔ στην Πτολεμαΐδας

By on 20/04/2011
ΟΑΕΔΣε συμβολική κατάληψη προχώρησαν το πρωί στο Yποκατάστημα του ΟΑΕΔ στην Πτολεμαΐδας τα μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου διαμαρτυρόμενοι για την ανεργία ρεκόρ (και με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας) στη Δυτική Μακεδονία.

 

Πηγή:eordaia.org

Για εβδομάδα «των παθών» των πολιτών έκανε λόγo το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εορδαίας, Δημήτρης Παπαδόπουλος λέγοντας ότι το 22% (επίσημο σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία είναι 22,7 ) ποσοστό της ανεργίας στη Δυτική Μακεδονία είναι πλασματικό.

 

Το ποσοστό αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς δεν καταγράφονται οι μακροχρόνια άνεργοι, οι έχοντες μερική απασχόληση και όσοι παρακολουθούν προγράμματα κατάρτισης. Η αληθινή ανεργία που βιώνουν οι πολίτες είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερη.

 

Τα μέλη του ΠΑΜΕ κάλεσαν του εργαζόμενους άνεργους και συνταξιούχους να πάρουν μέρος στην εργατική πρωτομαγιάς και την συγκέντρωση που θα διοργανώσουν στην Πτολεμαΐδας στις 10 το πρωί της 1ης Μαΐου στο παλιό πάρκο (πλατεία βιβλιοθήκης – Παύλου Μπακογιάννη).

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: