Συλλήψεις για κλοπές σε Φλώρινα και Πτολεμαΐδα

By on 19/04/2022

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί στην Φλώρινα για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής

Οι δράστες είχαν αφαιρέσει διάφορα εργαλεία και εξαρτήματα από εταιρεία παραγωγής μεταλλικών κατασκευών αξίας περίπου -17.300- ευρώ

Συνελήφθησαν στις 7-04-2022 το βράδυ στην Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της ιδίας υπηρεσίας τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 24, 40 και 51 ετών για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το βράδυ, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο έφερε ρυμουλκούμενο τρέιλερ, με οδηγό τον 51χρονο και συνεπιβάτες τους έτερους ημεδαπούς και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν διάφορα εργαλεία και εξαρτήματα, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν.

Συνεχιζόμενης της έρευνας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες αφαίρεσαν τα ανωτέρω μεταλλικά αντικείμενα, συνολικής χρηματικής αξίας -17.300- ευρώ, από εταιρεία παραγωγής μεταλλικών κατασκευών, ιδιοκτησίας 68χρονου ημεδαπού, στην πόλη της Φλώρινας.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

-1- Ι.Χ.Ε. όχημα με το ρυμουλκούμενο τρέιλερ,
-2- συσκευές ηλεκτροσυγκόλλησης,
-1- τσιμπίδα ηλεκτροσυγκόλλησης,
-1- σετ σωλήνων οξυγονοκοπής,
-1- φιάλη αερίου 40 λίτρων,
-46- βίδες και ροδέλες και
-26- παξιμάδια.

Τα ανωτέρω αφαιρεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Αντιεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

 

Άμεση σύλληψη δύο ημεδαπών στην πόλη της Φλώρινας για κλοπή 

Οι δράστες αφαίρεσαν από εταιρεία, διάφορα έπιπλα συνολικής αξίας περίπου  -3.000- ευρώ

Συνελήφθησαν άμεσα στις 17-04-2022 τις μεσημβρινές ώρες στην Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 38 και 39 ετών, για το αδίκημα της κλοπής.

 

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι ημεδαποί χθες το μεσημέρι, αφαίρεσαν από εταιρεία στην πόλη της Φλώρινας, διάφορα έπιπλα συνολικής αξίας -3.000- ευρώ και στη συνέχεια αφού τα φόρτωσαν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, απομακρύνθηκαν από το σημείο. 

Το ανωτέρω όχημα εντοπίστηκε άμεσα, σε περιοχή της Φλώρινας, από προαναφερόμενους αστυνομικούς, όπου και συνελήφθησαν οι δράστες, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα έπιπλα, καθώς και ένας μεταλλικός κόφτης.

 

Κατασχέθηκαν το ανωτέρω Ι.Χ.Φ. όχημα ως μέσο τέλεσης της πράξης και ένας μεταλλικός κόφτης, ενώ τα προαναφερόμενα έπιπλα αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη της εταιρείας.

 

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Αντιεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.  

 

Σύλληψη 23χρονου ημεδαπού στην Πτολεμαΐδα για κλοπή 

Συνελήφθη στις 16-04-2022 τις μεσημβρινές ώρες στην Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) του Αστυνομικού Τμήματος Εορδαίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, 23χρονος ημεδαπός, για κλοπή.

 

Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι αστυνομικοί προχθές το μεσημέρι εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Πτολεμαΐδα με οδηγό τον 23χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε να είναι φορτωμένο στο όχημα -1- μεταλλική αλυσίδα, -1- μεταλλική καδένα, -3- μεταλλικοί ράβδοι και -4-μεταλλικά φρεάτια, συνολικού βάρους -700- κιλών, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει.

 

Συνεχιζόμενης της έρευνας, προέκυψε ότι ο 23χρονος αφαίρεσε τα ανωτέρω μεταλλικά αντικείμενα από χώρο στο οποίο στεγάζονται οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Εορδαίας, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο εκπρόσωπο του Δήμου.

 

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

 

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: