Στο τέλος της εβδομάδας οι συγχωνεύσεις σχολείων

By on 10/03/2011
ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣτο τέλος της εβδομάδας, ή στις αρχές της επόμενης, αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας το πρόγραμμα των συνενώσεων σχολικών μονάδων της χώρας.

 

Πάντως, ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα δεν πρόκειται να αυξηθεί, όπως δήλωσε χτες κατηγορηματικά η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.
Πηγή: Αγγελιοφόρος

Εκατοντάδες αλλαγές (ιδρύσεις, συνενώσεις, προαγωγές κ.λπ.) στο χάρτη των σχολείων περιέχονται στις εισηγήσεις των στελεχών της εκπαίδευσης της Βόρειας Ελλάδας. Οι προτάσεις μελετώνται μία προς μία, προκειμένου το υπουργείο Παιδείας να καταλήξει στις αποφάσεις του, τις οποίες και θα δώσει στη δημοσιότητα στο τέλος της εβδομάδας.

 

Στην πρόσφατη συνάντηση με τους δημάρχους η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επανέλαβε πως τα κριτήρια είναι καθαρά παιδαγωγικά και όχι οικονοµικά. Μέσα στους στόχους είναι η δημιουργία πολυδύναμων σχολικών μονάδων, προκειμένου να εφαρμοστούν τα προγράμματα του νέου σχολείου.

 

Ωστόσο, οι προτάσεις έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε αρκετές περιοχές, όπου οι τοπικοί φορείς πιέζουν να μην καταργηθούν δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Αρκετές εισηγήσεις, σύμφωνα με πηγές, έχουν αφαιρεθεί από τις αρχικές λίστες, ύστερα από τη διαβούλευση και τις παρεμβάσεις τοπικών παραγόντων.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: