Στην Ολυμπιάδα ρομποτικής το 2ο Δημοτικό Αμύνταιου και το 3ο ΓΕΛ Πτολεμαϊδας

By on 20/06/2011

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣτην Ολυμπιάδα ρομποτικής, που θα διεξαχθεί στο Aμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στις 18-20 Νοεμβρίου, θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμύνταιου και το 3ο ΓΕΛ Πτολεμαϊδας, οι ομάδες των οποίων κατέκτησαν την πρώτη θέση στην κατηγορία τους στον 3ο πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής που διεξήχθη το Σάββατο στην Αθήνα.

 

Πηγή:ο Χρόνος

 

Το 2ο Δημοτικό Αμύνταιου, που συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό, κατάφερε να εκτελέσει με ακρίβεια και σε ελάχιστο χρόνο (περίπου 30 δευτερόλεπτα) την αποστολή του.Το ρομποτάκι της σχολικής ομάδας έπρεπε να βρει την έξοδο ενός λαβύρινθου και να συγκεντρώσει στην πορεία του τρεις μπάλες του πινγκ – πονγκ.

 

Αντίστοιχα, η ομάδα Λυκείου της Πτολεμαϊδας, που έχει συμμετάσχει και στις δύο προηγούμενες Ολυμπιάδες εκπαιδευτικής ρομποτικής, εκτέλεσε με επιτυχία το δικό του σενάριο σε ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης. Συγκεκριμένα, το ρομποτάκι ταξινόμησε τους κύβους που προορίζονταν για ανακύκλωση, ανά μέγεθος και ανά χρώμα.

Στον πανελλήνιο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 70 ομάδες από σχολεία όλης της χώρας. Το κάθε σχολείο είχε τα ίδια υλικά (τουβλάκια lego, τέσσερις αισθητήρες και τρεις κινητήρες) για την κατασκευή του ρομπότ, που μπορούσε να αξιοποιήσει όπως ήθελε.

 

Στην Ολυμπιάδα του Άμπου Ντάμπι θα συμμετάσχουν χιλιάδες μαθητές από 36 χώρες του κόσμου.

One Comment

  1. sinti

    21/06/2011 at 21:20

    Για τρίτη συνεχή χρονιά μαθητές της Πτολεμαΐδας
    στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής

    Τους μαθητές των σχολείων της Πτολεμαϊδας που διακρίθηκαν φέτος στον 3ο  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτική Ρομποτικής W.R.O. συνάντησε η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου.

    Η αποστολή της Πτολεμαϊδας κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία του Λυκείου και τη δεύτερη θέση στην κατηγορία του Δημοτικού στο Διαγωνισμό Εκπαιδευτική Ρομποτικής υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

    1η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ στην κατηγορία του Λυκείου, με τις μαθήτριες Γκέρτση Αφροδίτη, Ζαραφίδου Αναστασία και Κοκκινίδου Ειρήνη της Α’ τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Πτολεμαΐδας.

    2η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ στην κατηγορία του Δημοτικού με τους μαθητές Ζαραφίδου Κυριακή, Κοκκινίδη Τηλέμαχο και Τσαχουρίδη Νίκο της ΣΤ’ τάξης του 9ου Δημοτικού Πτολεμαΐδας.

    Η δήμαρχος Εορδαίας κατά τη συνάντησή της με τους μαθητές και τους καθηγητές τους δήλωσε:

    «Θέλω να συγχαρώ τη νέα γενιά που βρίσκει νέους δρόμους μέσα από τη σύγχρονη τεχνολογία, αλλά και τους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια που είναι ελπιδοφόρα, καθώς προάγει την επιστήμη και την καινοτομία. Όλοι μαζί προβάλλουν τον τόπο μας εκτός τοπικών και εθνικών συνόρων. Ως δημοτική αρχή ελπίζουμε και επενδύουμε στη νέα γενιά και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: