Στην κατάψυξη το κέντρο της Κοζάνης

By on 15/01/2011
thermometroΠάγωσε ολόκληρο το κέντρο της πόλης της Κοζάνης, λόγω βλάβης στο δίκτυο της τηλεθέρμανσης.

 

Η διαρροή του κεντρικού αγωγού σημειώθηκε προχτές βράδυ στην οδό Φον Κοζάνη (κοντά στο ΚΑΠΗ), με αποτέλεσμα να διακοπεί η τηλεθέρμανση σε χιλιάδες καταναλωτές μεγάλου τμήματος της πόλης. Ειδικότερα, χωρίς θέρμανση έμεινε ολόκληρη η περιοχή από τον κεντρικό πεζόδρομο και πάνω, μέχρι το ΞΕΝΙΑ και το νοσοκομείο, έως την Μοναστηρίου και την Παύλου Μελά.

Πηγή: Πτολεμαίος

Ένοικοι σπιτιών, γραφείων και καταστημάτων πάγωσαν για αρκετές ώρες προχτές τη νύχτα μέχρι και χτες το μεσημέρι. Στην κατάψυξη μπήκε η πρώην νομαρχία, το δικαστικό μέγαρο και ένα τμήμα του νοσοκομείου. Στο νοσοκομείο λειτούργησαν οι καυστήρες πετρελαίου στη νέα πτέρυγα, όπου βρίσκονται τα χειρουργεία, τα εξωτερικά ιατρεία κ.λ.π., ενώ στο παλιό κτίριο τέθηκαν σε λειτουργία ο καυστήρας πετρελαίου μόνο για τον Τεχνητό Νεφρό και την παιδιατρική, ενώ οι άλλες κλινικές και οι διοικητικές υπηρεσίες πάγωσαν.

 

 

Σύμφωνα με τους αρμόδιους της δημοτικής επιχείρησης τηλεθέρμανσης, η βλάβη επρόκειτο να επιδιορθωθεί και να αποκατασταθεί η παροχή θερμικής ενέργειας μέχρι χτες το μεσημέρι. Οι ίδιοι απέδωσαν την διαρροή στον κεντρικό αγωγό, «σε βλάβη που τυχόν προκάλεσαν τρίτοι», δηλαδή συνεργεία ΔΕΗ, ΟΤΕ ή εργολάβοι. «Άλλωστε τέτοιες βλάβες με ευθύνες τρίτων είναι συχνές, καθώς ξεπερνούν τις δέκα σε κάθε σαιζόν», δήλωσε ο διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Κοζάνης, Λευτέρης Κυπιρτίδης.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: