ΣΕΕΕΝ Δυτικής Μακεδονίας: Ανακοίνωση για το «συνέδριο» της ΓΣΕΕ

By on 21/02/2020

Συνάδελφοι 

Κατατέθηκε το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο ΒΡΟΥΤΣΗ-ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ που στέλνει στα αζήτητα χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους. Βάζει ταφόπλακα στις διεκδικήσεις των συνταξιούχων για την χαμένη σύνταξη και δώρα των προηγούμενων ετών, καταδικάζει την Νέα Γενιά που με το ζόρι βρίσκει μεροκάματο, ανεβάζει όρια ηλικίας συνταξιοδότησης  για τους νέους εργαζόμενους. Επεκτείνει και θωρακίζει τον Νόμο Κατρούγκαλου, ιδιωτικοποιεί περαιτέρω την υγεία-πρόνοια.

Είναι το ασφαλιστικό σύστημα ΠΙΝΟΣΕΤ με την ελάχιστη συμμετοχή του κράτους, την μείωση των εργοδοτικών εισφορών και την ενοποίηση της κύριας σύνταξης με την επικουρική. Οι 3 πυλώνες είναι ότι πιο αντιδραστικό και αντεργατικό για την εργατική τάξη,  ενώ χαρίζει τα απωθεματικά των ταμείων στην μεγαλοεργοδοσία.

Η απάντηση σ΄αυτό το αντιασφαλιστικό έκτρωμα έπρεπε να είναι αυτονόητη, όμως τα αυτονόητα για την πλειοψηφία της ΓΣΣΕ είναι πως να βάλουμε πλάτη για να περάσει η πολιτική των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων. Παρά τις προσπάθειες των Εργατικών Κέντρων Πτολεμαΐδας και Κοζάνης να μην κουνηθεί φύλλο απέναντι στην διάλυση του ασφαλιστικού, η απεργία στις 18 Φλεβάρη είχε επιτυχία γιατί οργανώθηκε από Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες και αλλά σωματεία πανελλαδικά που δεν τα «βρίσκουν» με τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου.

Είναι προδοσία απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων η ιερή συμμαχία που έχουν χτίσει οι ΓΣΕΕ-ΣΕΒ-Κυβέρνηση, συμμαχία που πρέπει με τους αγώνες τους οι εργαζόμενοι να την διαλύσουν αν θέλουμε πραγματικά να αλλάξει η ζωή μας προς το καλύτερο.  Σε αυτή την προδοσία συμμετέχουν και τα Εργατικά Κέντρα Κοζάνης και Πτολεμαΐδας που ελέγχονται από τις εργοδοτικές και κυβερνητικές παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, οι πρόεδροι αυτών των Εργατικών Κέντρων είναι κολαούζοι των εργολάβων. Μήπως είδαν οι εργαζόμενοι τα Εργατικά Κέντρα να μπαίνουν μπροστά στους αγώνες των εργαζομένων στις εργολαβίες για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους ή σε κάποιον άλλο αγώνα;

Σοβαρές ευθύνες έχει και η ΓΕΝΟΠ που δεν τόλμησε να πάρει απόφαση για το αντιασφαλιστικό Ν/Σ, σιώπησαν βοερά ούτος ώστε να δρομολογηθεί το έκτρωμα της κυβέρνησης. Για να μην τους αδικούμε το ίδιο έκαναν όταν περνούσε ο Νόμος Κατρούγκαλου. Παλιότερα έκαναν το παν να περάσει η πολιτική της Απελευθέρωσης Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, την μετοχοποίηση και την διάλυση του Ασφαλιστικού των εργαζομένων της ΔΕΗ, πέρασαν την τριχοτόμηση της ΔΕΗ.

Είναι οι ίδιοι που αγωνίζονται για την ΔΙΚΑΙΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ στην Απολιγνιτοποίηση. Οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές, που το πρωί, είτε διαδήλωναν δήθεν ενάντια στην Απολιγνιτοποίηση είτε συνόδευαν τους υπουργούς  και το βράδυ κάποιοι συμμετείχαν σε εκδηλώσεις αγκαλιά με τους υπουργούς της ΝΔ κάποιοι άλλοι έστηναν φιέστες αποχώρησης από την ημερίδα για να προβάλλουν ένα ψευτοαγωνιστικό προφίλ τους.

Το Σ.Ε.Ε.ΕΝ στην αντίπερα όχθη από την σήψη και την υποταγή που επιβάλλουν οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές, οργανώνει και διεκδικεί δεδουλευμένα, παλεύει για την κατάργηση του δουλεμπορίου, αποκαλύπτει τα εργοδοτικά εγκλήματα και δεν τα συγκαλύπτει, διεκδικεί αυτά που έχουν σήμερα ανάγκη οι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας της ΔΕΗ Α.Ε.

Στις 25 Φλεβάρη, οι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, τα τσιράκια του ΣΕΒ επιδιώκουν με την κυβέρνηση, τα ΜΑΤ και τους εισαγγελείς να κάνουν ένα συνέδριο παρωδία. Το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας θα στείλει νόθους Συνέδρους στο Συνέδριο παρωδία της ΓΣΕΕ, από Σωματεία μεταξύ άλλων ζαχαροπλαστών, μετάλλου, ψυκτικών, ιδιωτικών υπαλλήλων με 850 ψηφίσαντες σε 8 ώρες.

Αυτοί είναι που θα πάνε στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Ξεδιάντροποι υπηρέτες των εργολάβων, των κυβερνήσεων και των μεγαλοεργοδοτών. Είναι προδότες της εργατικής τάξης και θέλουν απομόνωση.

20.2.2020

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: