Σήμερα μοίρασε ευχές, αλλά από αύριο…θα μοιράζει κλήσεις

By on 21/04/2011
ΤΡΟΧΑΙΑΕυχές, πασχαλινά αυγά και οδηγίες για την ασφαλή μετακίνηση μοίρασε η Τροχαία Κοζάνης, κλιμάκιο της οποίας βρέθηκε  στα κεντρικά φανάρια, κάτω από την δημοτική Βιβλιοθήκη.

 

Πηγή: Πτολεμαίος

Επικεφαλής του κλιμακίου της Τροχαίας ήταν ο διοικητής Σπύρος Διόγκαρης, ο οποίος σημείωσε ότι «με την ευκαιρία των ημερών του Πάσχα και την κίνηση που κορυφώνεται τη Μεγάλη Παρασκευή, διανείμαμε έντυπο υλικό με οδηγίες για σφαλή μετακίνηση οδηγών και πεζών. Λόγω του Πάσχα προσφέραμε κόκκινα αυγά και ευχές».

 

Ο διοικητής της Τροχαίας Κοζάνης υπογράμμισε ότι «από τη Μ. Πέμπτη η Τροχαία έθεσε σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα επιτήρησης και εντείνει τους τροχονομικούς ελέγχους. Τα αυξημένα μέτρα θα είναι σε ισχύ μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, οπότε και κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων».

 

Στο παραπάνω διάστημα, από τη Μ. Πέμπτη έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, συμβαίνουν τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα, είπε ο Σ. Διόγκαρης. Πρόσθεσε ότι «στο διάστημα αυτό οι έλεγχοι της Τροχαίας θα είναι αυστηροί και η παρουσία της αστυνομίας αυξημένη. Στις παραβάσεις θα είμαστε αυστηροί και θα δώσουμε κλήσεις χωρίς φειδώ. Πολύ πιο αυστηροί θα είμαστε σε επικίνδυνες παραβάσεις, όπως υπερβολική ταχύτητα, αντικανονική προσπέραση, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, ομιλία στο κινητό, μη χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους, καθώς οι παραβάσεις αυτές αποτελούν τις βασικές αιτίες θανατηφόρων τροχαίων».

 

Εμφανής θα είναι η αστυνόμευση στην Εγνατία οδό και στους κάθετους άξονες, στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο και στις εισόδους της πόλης. Ειδική μνεία έκανε ο διοικητής της Τροχαίας για την εθνική οδό Κοζάνης – Λάρισας, την οποία θεωρεί πολύ επικίνδυνη, ειδικά το τμήμα από Πετρανά μέχρι τη γέφυρα της λίμνης Πολυφύτου. Στο σημείο αυτό – είπε – καθώς και στο προαναφερόμενο οδικό δίκτυο θα είναι εμφανής η παρουσία περιπολικών της Τροχαίας.

 

Επικαλούμενος στοιχεία της εταιρίας «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ο Σ. Διόγκαρης, υπογράμμισε ότι «η φετινή κίνηση του Πάσχα, κυμαίνεται περίπου στα ίδια επίπεδα της περσινής περιόδου».

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: