Σήμα κινδύνου από τους κατοίκους της Μαυροπηγής: ''Τα σπίτια μας είναι έτοιμα να πέσουν''

By on 14/02/2011

 

ΜΑΥΡΟΠΗΓΗ- ΡΗΓΜΑΣήμα κινδύνου εκπέμπουν κάτοικοι της Μαυροπηγής, γιατί τα σπίτια τους κινδυνεύουν να τους πλακώσουν εξ αιτίας των ρηγμάτων από τη δραστηριότητα του διπλανού Ορυχείου και επιρρίπτουν ευθύνες στη ΔΕΗ, γιατί ολιγωρεί στη διαδικασία καταγραφής των ζημιών.

 

Η μετεγκατάσταση του οικισμού είναι η μοναδική διέξοδος.

 

Πηγή:Πρωινός λόγος

Την προηγούμενη εβδομάδα ομάδα κατοίκων  επισκέφτηκε τη Δήμαρχο Παρασκευή Βρυζίδου όπου και έθεσε το πρόβλημα, ζητώντας να ασκήσει πίεση στη ΔΕΗ, ώστε να επισπευστούν οι  εργασίες ελέγχου των σπιτιών τους, γιατί  κάθε εβδομάδα ανακαλύπτουν καινούργια ρωγμή.

 

Διεκδικούν αποζημίωση των σπιτιών τους και επιτάχυνση των μετρήσεων . Μίλησαν για εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση και   προσκάλεσαν τους αρμοδίους της επιχείρησης για  να τους φιλοξενήσουν για μία ημέρα, προκειμένου να βιώσουν την αγωνία που οι ίδιοι ζουν  στην καθημερινότητα τους  και, εάν τα καταφέρουν, τότε οι διαμαρτυρόμενοι  θα σταματήσουν να διεκδικούν.

 

Οι θόρυβοι του Ορυχείου μαζί με εκείνους των εκσκαπτικών μηχανημάτων στην παλαιά οδική αρτηρία έχουν μετατρέψει την καθημερινότητα των κατοίκων σε εφιάλτη, ενώ τα βράδυ δεν κλείνουν μάτι φοβούμενοι για τα χειρότερα.

 

«Να κάνουν γρήγορα. Όλο το χωριό ανησυχεί. Τα σπίτια μας είναι έτοιμα να πέσουν» θα πει η Δάφνη  Αγγελίδου, ενώ ο Δημήτρης Καραχαρίσης αναφέρει ότι «Έχει σπάσει όλη η πλάκα του σπιτιού του, οι τοίχοι έχουν ραγίσει και το πάτωμα είναι τελείως διαλυμένο. Το σπίτι είναι υπό κατάρρευση. Τα παιδιά μου φοβούνται να κοιμηθούν μέσα». Ο Θεόδωρος Χαϊτίδης βρίσκεται σε απόγνωση αφού όπως είπε κάθε δύο ημέρες διαπιστώνει ότι οι ρωγμές πολλαπλασιάζονται χωρίς να ξέρει τι να κάνει ενώ απευθυνόμενος στα στελέχη της  ΔΕΗ λέει «Κύριοι μεγαλώνουμε παιδιά. Δεν πάει άλλο».

 

  Από την πλευρά της η Δήμαρχος Εορδαίας, Παρασκευή Βρυζίδου, τόνισε ότι θα πιέσει τη ΔΕΗ για την επιτάχυνση των μετρήσεων.

 

Οι κάτοικοι  και Δημοτική Αρχή, εφόσον κατανόησαν τα παραπάνω, προβληματίζονται έντονα για το ρήγμα που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των σπιτιών και των  κατοίκων και γι’ αυτό ζήτησαν μνημόνιο συνεργασίας με τη η Δ.Ε.Η., όπου η Διεύθυνση της Δ.Ε.Η. δεσμεύεται να  συζητήσει το θέμα της κατασκευής  απευθείας μέρος των έργων υποδομής, προκειμένου να μπορεί να γίνει ολοκληρωμένο χωριό, ενώ επίσης υπέγραψε πρωτόκολλο συμφωνίας  ελέγχων  των σπιτικών και  αποζημίωση του 50% του ποσού που προκύπτει από τον προϋπολογισμό της  ΟΔΠ για τις εν λόγω κατοικίες μέχρι τον καθορισμό της προσωρινής τιμής

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: