Πτολεμαϊδα:Σε χαμηλά ποσοστά η απογραφή των δικαιούχων των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού

By on 05/04/2011
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑΚρίση και στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού που υπόσχεται φθηνές διακοπές παρατηρείται στην Πτολεμαϊδα, αφού η συμμετοχή των δικαιούχων  στην διαδικασία απογραφής είναι εξαιρετικά περιορισμένη, ενώ, αν  συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, τότε αρκετά δελτία θα παραμείνουν αδιάθετα.

 

Πηγή:Πρωινός Λόγος

Το οικονομικό πλαφόν που θέτει ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας ίσως είναι ένας από τους λόγους του φαινομένου αυτού,  αφού οι μισοί και πλέον δικαιούχοι στην περιοχή είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ με εισοδήματα που είναι  απαγορευτικά για να κάνουν  χρήση του προγράμματος.

 

Από την άλλη ούτε και εκείνοι που πληρούν τις προϋποθέσεις, δηλαδή τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, δεν προσήλθαν στην απογραφή ίσως γιατί θεωρούν ότι η δαπάνη συνολικά των θερινών διακοπών τους είναι πολυτέλεια με τις  ασφυκτικές οικονομικά συνθήκες που βιώνουμε όλοι.

 

Παρ όλα αυτά όσοι για διάφορους λόγους, ανεξάρτητα από τους παραπάνω,  δεν πρόλαβαν τις ημερομηνίες κατά τις οποίες γινόταν η κατ’  αλφαβητική απογραφή  του πρώτο γράμματος  του επωνύμου τους μπορούν μέχρι τις 13 Απριλίου να προσέλθουν για να τακτοποιηθούν.

 

Η Βίκυ Κουτσοσίμου – Τσαϊρη, προϊσταμένη του γραφείου Εργατικής Εστίας Κοζάνης, κάνει λόγο για πολύ μικρή συμμετοχή,  συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο,  γι’ αυτό και οι δικαιούχοι  έχουν προθεσμία μέχρι τις 13 του μηνός, γιατί στη συνέχεια θα εκτυπωθούν τα δελτία χάνοντας την δυνατότητα των φθηνών διακοπών. Σημειώνει ότι το γραφείο της Πτολεμαϊδας στο ισόγειο του Εργατικού κέντρου λειτουργεί μέχρι τις 5 το απόγευμα, ενώ αν τεθεί ζήτημα, τότε θα δοθεί παράταση, ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι.

 

«Έχουμε πολύ  μικρή συμμετοχή.  Εγώ θεωρώ ότι έχουμε μικρότερη συμμετοχή συγκριτικά με πέρυσι ακόμη και των δικαιούχων που πήραν εισιτήρια με βάσει το οικονομικό πλαφόν. Θεωρώ ότι εφόσον συνεχιστεί η ίδια ροή των δικαιούχων  ο αριθμός των δελτίων θα είναι χαμηλότερος» σημειώνει η κ. Κουτσοσίμου.

 

Δεν υπάρχει προσέλευση των δικαιούχων επιβεβαιώνει και ο Τάσος Τσιλφίδης, Πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Πτολεμαϊδας, γι αυτό και θα πρέπει να αυξηθεί η συμμετοχή τους γιατί δεν είναι δυνατόν η Πτολεμαϊδα να έχει μικρή αριθμητικά παρουσία στο πρόγραμμα, για να διατηρήσει και  την δυναμική των εργαζομένων η οποία θα πρέπει να φαίνεται στα χαρτιά.

 

«Δεν νομίζω ότι το φαινόμενο αυτό οφείλεται στην κρίση, γιατί, εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να επικρατούσε το αδιαχώρητο. Δεν ξέρω τι συμβαίνει. Εμείς περιμένουμε τις επόμενες ημέρες μεγαλύτερη προσέλευση, ώστε να έχουμε το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό  ως περιοχή»

4 Comments

  1. stella4k

    05/04/2011 at 12:17

    Καλημέρα,εμείς που είμαστε από Κοζάνη και δεν προλάβαμε, μπορούμε να εξυπηρετηθούμε στην Πτολεμαϊδα?

  2. sinti

    05/04/2011 at 17:05

    Αυτό προφανώς θα πρέπει να το ρωτήσετε στην Εργατική Εστία Κοζάνης

  3. stella4k

    05/04/2011 at 23:01

    Δυστηχώς παίρνω εδώ και αρκετές μέρες αλλά δεν απαντάει κανείς,ούτε στην Κοζάνη ούτε στην Πτολεμαϊδα!Ευχαριστώ για την απάντηση!

  4. sinti

    05/04/2011 at 23:37

    Tι να πω..ισως γι’αυτο και να παρουσιαζει χαμηλα ποσοστα η απογραφη….μαλλον δε θα βρισκουν κανεναν…

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: