Πρόσληψη 60 ατόμων ως εποχικό προσωπικό στο Δήμο Εορδαίας

By on 28/02/2011

 

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣΣτην πρόσληψη εποχικού προσωπικού ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών, προχωρά ο δήμος Εορδαίας, σύμφωνα με σχετική απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίασή του (23/2/11), προκειμένου να καλύψει έκτακτες ανάγκες ανταποδοτικού χαρακτήρα στην Υπηρεσία Καθαριότητας.
Πηγή: Πτολεμαίος

 

Για άμεση και επιτακτική ανάγκη πρόσληψης εποχικού προσωπικού συνολικού αριθμού 60 ατόμων  λόγω αυξημένων αναγκών που δικαιολογούνται από τον ποικίλο χαρακτήρα, την πολυπλοκότητα και το εύρος των αρμοδιοτήτων του διευρυμένου Δήμου Εορδαίας, έκανε λόγο στην εισήγησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Σοφοκλής Σιδηρόπουλος.

 

Επεσήμανε ότι υπάρχει αντικειμενική αδυναμία κάλυψης των παροδικών ή πρόσκαιρων αναγκών της Υπηρεσίας Καθαριότητας από το τακτικό προσωπικό της υπηρεσίας, το οποίο καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καθώς και ότι τέλος Μαρτίου θα έχουν λήξει οι προγενέστερες συμβάσεις ορισμένου χρόνου εποχικού προσωπικού στην καθαριότητα, γι’ αυτό και ως εκ τούτου υπάρχει ανάγκη για κάλυψη των αναγκών αυτών.

 

Η απόφαση ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα από το σώμα, με εξαίρεση την επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βασιλική Στεργίου, η οποία τόνισε την ανάγκη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, καθώς το λεγόμενο εποχικό προσωπικό καλύπτει στην ουσία πάγιες και όχι πρόσκαιρες ανάγκες του δήμου.

 

Συγκεκριμένα οι ειδικότητες και οι θέσεις εποχικού χαρακτήρα που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο είναι οι εξής:

 

45 Θέσεις ΥΕ Εργατών Καθαριότητας – Συνοδών Απορριμματοφόρου

 

11 Θέσεις ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων

 

1 Θέση Τεχνιτών Οχημάτων

 

1 Θέση Χειριστή Καλαθοφόρου Οχήματος

 

1 Θέση Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάσεων

 

1 Θέση ΔΕ Ηλεκτροτεχνιών Οχημάτων

 

Σημειώνεται ότι οι Οδηγοί απορριμματοφόρων θα πρέπει, εκτός από την ισχύουσα επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ΄ κατηγορίας, να κατέχουν το Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) αρχικής επιμόρφωσης μεταφοράς εμπορευμάτων (ΠΔ.74/2008), κάρτα οδηγού ψηφιακού ταχογράφου, καθώς και εμπειρία τουλάχιστον ενός έτους, η οποία κρίνεται επιβεβλημένη για λόγους ασφαλείας των πολιτών (αποφυγή ατυχημάτων κλπ.).

 

Η πρόσληψη των ατόμων αυτών θα γίνει σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζει το άρθρο 21 του Ν. 2190/94 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (με ΑΣΕΠ).

 

Σημειωτέον ότι η απόφαση αυτή αποστέλλεται για έγκριση στην αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και αμέσως μετά θα βγει στον αέρα η σχετική προκήρυξη.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: