Πρόσκληση σε εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας στις 18/6 @ στην Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη

By on 14/06/2023

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Χρώματα του αθέατου κόσμου – Τα παιδιά φωτογραφίζουν τον μικρόσκοσμο της Κοζάνης» με φωτογραφικά έργα των μαθητών από το γυμνάσιο Βελβενδού, του Προγράμματος Νέων της Canon (Young People Programme).

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 18:00 στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Ιουνίου (16:00-20:00). Είσοδος ελεύθερη.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει επιλεγμένες φωτογραφίες που τράβηξαν οι μαθητές του γυμνασίου με τη βοήθεια του καταξιωμένου ερευνητή Αριστείδη Βούλγαρη, πού τους βοήθησε να ανακαλύψουν τη φωτογραφία μέσω επιστημονικών οργάνων.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον κόσμο της φωτογραφίας μέσα από τη χρήση τηλεσκοπίου, φασματογράφου, μικροσκοπίου και αξονικού τομογράφου. Με την καθοδήγηση του κου Βούλγαρη, οι μαθητές ανακάλυψαν η δομή των αντικειμένων μέσω του μικροσκοπίου, τα μυστικά της αστροφωτογραφίας, τις πληροφορίες που μας δίνει το φάσμα μίας φωτεινής πηγής, αλλά και τη δυνατότητα φωτογράφισης τρισδιάστατων αντικειμένων με τη βοήθεια του αξονικού τομογράφου και τη μελέτη τους σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Η έκθεση διοργανώνεται από την Canon Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Αστρονομικό Σύλλογο Δυτικής Μακεδονίας και με τη βοήθεια της Κοβεντάρειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: