Προσανατολίζονται σε πολυήμερη αποχή –εκ νέου- οι Δικηγόροι

By on 05/02/2011

 

δικαστηρια κοζανηςΔυναμικά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικηγόροι της Κοζάνης, απέχοντας από τα καθήκοντά τους όλη την εβδομάδα που πέρασε (31 Ιανουαρίου με 4 Φεβρουαρίου), αντιδρώντας έτσι στο Πολυνομοσχέδιο για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων που προωθεί το υπουργείο, ενώ αναμένεται οι κινητοποιήσεις τους αυτές να συνεχιστούν.
Πηγή: Πρωινός Λόγος

 

Μάλιστα σήμερα Σάββατο, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης κ. Χρήστος Σαββίδης: «Πρόκειται να συγκληθεί η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων όλης της χώρας, προκειμένου να συζητήσουμε τα θέματα που μας απασχολούν και να λάβουμε αποφάσεις για συνέχιση των κινητοποιήσεων και την κλιμάκωση του αγώνα μας.

 

Ωστόσο το πιθανότερο σενάριο θέλει τους δικηγόρους να απέχουν και την επόμενη εβδομάδα από τα καθήκοντά τους, ενώ το διάστημα αυτό θα εκτελούνται μόνο επείγουσες δίκες μετά από ανάλογη άδεια (αναβολή πλειστηριασμών κ.α.).

 

Μάλιστα σε ψήφισμα που εξέδωσε  ο Δικηγορικός Σύλλογος Κοζάνης, αναφέρεται η αντίθεση των μελών του στην άρση των γεωγραφικών περιορισμών, στην ανέλεγκτη διεύρυνση και λειτουργία των δικηγορικών γραφείων εταιρειών που εξυπηρετούν τα μεγάλα χρηματοοικονομικά συμφέροντα, στην επιχειρούμενη υποβάθμιση του θεσμικού ρόλου του Δικηγόρου, στην κατάργηση κάθε κανόνα δεοντολογίας που διέπει την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος, στην αύξηση των παραβόλων στις δίκες κ.α.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: