Περιβαλλοντικό επεισόδιο από φωτιά σε μάντρα υλικών στην Πτολεμαΐδα

By on 08/02/2011

 

 

Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη αιτία γύρω στις 6:10μ.μ. και γρήγορα επεκτάθηκε σε όλα τα παλιά ελαστικά που βρίσκονται στην μάντρα υλικών στο 3ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Πτολεμαΐδας – Έδεσσας.

 

Ο πυκνός καπνός μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας σκέπασε σχεδόν όλη τη νοτιοανατολική λεκάνη της Εορδαίας φτάνοντας μέχρι και της παρυφές της πόλης της Κοζάνης.

 

Πηγή:eordaia.org

 

 

Στην κατάσβεση της φωτιάς πήραν μέρος 3 οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Πτολεμαΐδας με 6 άνδρες.Χρειάστηκε να ριχτούν επί πολλές ώρες τόνοι νερού από τα οχήματα της Πυροσβεστικής, καθώς τα περίπου 150 ελαστικά κάθε μορφής και τύπου καίγονταν με μεγάλες θερμοκρασίες και με τη δυσοσμία και τον πυκνό μαύρο καπνό να φαίνονται από χιλιόμετρα μακριά.

 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους πυροσβέστες ο ιδιοκτήτης της μάντρας, η φωτιά προκλήθηκε από άγνωστη αιτία, καθώς ο ίδιος έφυγε κλείνοντας την περίφραξη της μάντρας στις 3 το μεσημέρι και επέστρεψε στο σπίτι του στην πόλη της Πτολεμαΐδας.Ώρες μετά,κατά τις 6 το απόγευμα, ενημερώθηκε με τηλεφώνημα από γνωστό του για τη φωτιά στο χώρο της μάνδρας,έξω από τη δική του περίφραξη κατακαίγοντας όμως παλιά ελαστικά της δικής του επιχείρησης.

 

Έρευνα για τα αίτια διενεργεί το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο πυκνός καπνός των ελαστικών,ως παράγωγο πετρελαίου, για ώρες προκαλέσε περιβαλλοντικό επεισόδιο.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: