Παραμένει ο προβληματισμός στο Βόιο

By on 18/02/2011

 

ΒΟΪΟΈντονος είναι ο προβληματισμός στις τάξεις των φορέων, των κατοίκων και της δημοτικής αρχής του Βοΐου, σε ό,τι έχει κάνει με το θέμα των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων της περιοχής, καθώς οι απαντήσεις που πήραν την Τρίτη από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Ελένη Ζυγούρη, δεν τους ικανοποίησαν.

 

Πηγή:Πρωινή Κοζάνης

Οι φορείς του Βοΐου πραγματοποίησαν την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου, κινητοποίηση με αυτοκινητοπομπή που ξεκίνησε από τον Πεντάλοφο και κατέληξε στην Κοζάνη, στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, οπού εκεί επιτροπή με επικεφαλής τη Δήμαρχο Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, επέδωσε ψήφισμα στη Διευθύντρια, Ελένη Ζυγούρη.

 

Στο ψήφισμα οι φορείς του Βοΐου διατρανώνουν την εδώ και καιρό αμετακίνητη απόφασή τους για μη κλείσιμο καμίας σχολικής μονάδας της περιοχής, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, όλες είναι βιώσιμες και λειτουργικές.

 

Παράλληλα τόνισαν στην κ. Ζυγούρη την ιδιομορφία της περιοχής, με τις δύσβατες περιοχές και τις δύσκολες μετακινήσεις ιδιαίτερα το χειμώνα, διαμηνύοντας πως, αν το Υπουργείο Παιδείας προχωρήσει σε απόφαση κλεισίματος ή συγχώνευσης κάποιου σχολείου, μια τέτοια ενέργεια θα είναι τουλάχιστον άστοχη και προβληματική.

 

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να στερήσει και άλλο ανθρώπινο δυναμικό από το Βόιο», τόνισαν σύσσωμοι οι φορείς του Βοΐου, οι οποίοι αποχώρησαν εμφανώς προβληματισμένοι από τη συνάντηση με την κα Ελένη Ζυγούρη, η οποία άφησε να εννοηθεί πως το Υπουργείο θα αποφασίσει, εκτός των άλλων, με κριτήρια που έχουν να κάνουν με το αριθμητικό δυναμικό των σχολείων.

 

Η Δημοτική Αρχή και οι φορείς του Βοΐου παραμένουν σε κατάσταση «επιφυλακής» για το εν λόγω ζήτημα, τονίζοντας πως δε θα επιτρέψουν αρνητικές εξελίξεις για την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής, οι οποίες είναι βέβαιο πως θα προκαλέσουν και περαιτέρω επιπτώσεις στον κοινωνικό ιστό του Βοΐου.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: