Παράνομες οι ενισχύσεις της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ

By on 22/04/2011

 

ΓΕΝΟΠ«ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ» χαρακτηρίζει ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής όλες τις ενισχύσεις που κατέβαλε η ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ το διάστημα 1999 – 2010, ύψους 31,2 εκ. ευρώ.

 

Στο πόρισμα, το οποίο θα διαβιβαστεί και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, αναφέρεται ότι οι σχετικές προβλέψεις στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που έχουν υπογραφεί μέχρι σήμερα καθίστανται άκυρες και μη εφαρμοστέες, ενώ οι σχετικές αποφάσεις των οργάνων διοίκησης της ΔΕΗ είναι παράνομες.

 

Πηγή:express.gr

 

Σύμφωνα με το πόρισμα που εστάλη στην Yπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία εξάλλου είχε ζητήσει τον σχετικό έλεγχο, «οι πάσης φύσεως ενισχύσεις – επιχορηγήσεις της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ από τη ΔΕΗ, είτε αυτές έχουν προβλεφθεί σε συλλογική σύμβαση εργασίας είτε διενεργούνται με αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου ή οργάνων της διοίκησης της ΔΕΗ, προσκρούουν ευθέως στη διάταξη του άρθρου 5, παράγρ. 4 του Ν. 1264/1982, η οποία απαγορεύει την ενίσχυση συνδικαλιστικών οργανώσεων από εργοδότες, επιτρέπει δε κατ’ εξαίρεση παροχές μόνο σε πρωτοβάθμια σωματεία και για κοινωφελείς σκοπούς».

 

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του πορίσματος αλλά και τη δήλωση της Yπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Τίνας Μπιρμπίλη, ότι έχει ζητήσει από τη ΔΕΗ να σταματήσει οποιαδήποτε επιχορήγηση προς τη ΓΕΝΟΠ, ο Aναπληρωτής Διευθυντής Επικοινωνίας της ΔΕΗ, Κ. Στεριώτης, δήλωσε ότι «η ΔΕΗ μελετά με πολύ μεγάλη προσοχή το πόρισμα και ότι ήδη από τις αρχές του 2011 έχει σταματήσει οποιαδήποτε καταβολή προς τη ΓΕΝΟΠ, μέχρι την τελική διευθέτηση του θέματος».

 

Επί της ουσίας του θέματος, η ΓΕΝΟΠ σημειώνει ότι τα χρήματα που παίρνει είναι χρήματα των εργαζομένων που αφαιρέθηκαν από την αύξηση του μισθού τους κατά τις διαπραγματεύσεις για τις ΣΣΕ και που δίνονται εδώ και 27 χρόνια με όλες τις κυβερνήσεις και με όλες τις διοικήσεις.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: