Ο Δημήτρης Aμπάζης Πρόεδρος του Mαμάτσειου με απόφαση του Yπουργού Yγείας

By on 10/05/2011

 

ΑΜΠΑΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΜετά  την πρόωρη λύση της θητείας του Νικόλαου Κίτσιου από τη διοίκηση του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης στις 3 Μαρτίου του 2011, η οποία και δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. στις 7 Απριλίου, με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου-έστω και καθυστερημένη-αποφασίστηκε στις 4 Μαΐου η ανάληψη της διοίκησης του Μαμάτσειου από τον μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρό του, Δημήτρη Αμπάζη.

 

Χθες, Δευτέρα 9 Μαΐου, κοινοποιήθηκε η απόφαση στον ίδιο χωρίς ακόμα να έχει καταχωρηθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

 

Πηγή:Πρωινός Λόγος

 

Ο κ.Αμπάζης είναι οικονομολόγος, ένας άνθρωπος της ελεύθερης αγοράς που καλείται να σηκώσει στην πλάτη του το νοσοκομείο της Κοζάνης, το οποίο για έναν ολόκληρο μήνα έμεινε ακέφαλο. Το τελευταίο διάστημα βρισκόταν καθημερινά στο χώρο του για να πάρει μια γεύση από τον τρόπο λειτουργίας του αναπληρώνοντας τον κ.Κίτσιου. Από σήμερα θα βρίσκεται στο τιμόνι της διοίκησης σε μια περίοδο διαβουλεύσεων για το τι μέλλει γενέσθαι μετά και τις προωθούμενες συγχωνεύσεις.

 

Ο κ. Δημήτρης Αμπάζης μίλησε στον «Π.Λ.»: «Ο υγειονομικός χάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης δεν μπορεί παρά να έχει στο επίκεντρο το Μαμάτσειο Νοσοκομείο. Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο μπορούν με τη συνεργασία όλων να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες υγείας στον πολίτη μετά κι από την συμμετοχή όλων των φορέων στη διαβούλευση του υπουργείου Υγείας για τις συγχωνεύσεις των κλινικών. Συνεχίζουμε το έργο του πρώην διοικητή και φίλου Νίκου Κίτσιου, ο οποίος προστάτευσε το νοσοκομείο της Κοζάνης θέλοντας κι εμείς με τη σειρά μας να υπερασπιστούμε τη δημόσια υγεία, φροντίζοντας με τάξη αφενός τον ευαίσθητο χώρο των προμηθειών, αφετέρου τη στελέχωση του Μαμάτσειου  με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ξεκινάμε με τη βοήθεια όλων μια προσπάθεια να αναβαθμίσουμε το Μαμάτσειο καλώντας τους πολίτες να μας εμπιστευτούν. Αν αύριο έρθει κι ένα μεγάλο περιφερειακό νοσοκομείο, καλοδεχούμενο.»

 

Σύντομο Βιογραφικό:
-Τελείωσε την Ανωτάτη Βιομηχανική (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας)
-Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας διδάσκοντας λογιστική, διοίκηση επιχειρήσεων, Μακρο και Μικροοικονομία από το 1980-2009
-Διατηρεί ασφαλιστικό γραφείο στο κέντρο της Κοζάνης

One Comment

  1. gougouni

    10/05/2011 at 20:02

    κανενας γιατρος δεν υπαρχει ρε παιδια πρεπει παντα να ειναι κομματικος φιλος ? ευτυχως στο Μποδοσακειο εκαναν καλυτερη επιλογη και παει περηφημα……………………………….!!!!!!!!!!!!!@@@@@@@@@@@@@@

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: