Ο Βασίλης Λιάνας, εκλεγμένος σύνεδρος της ΝΕ ΟΝΝΕΔ Κοζανης, για τη συμμετοχή του στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

By on 15/10/2019

Στις 4-6 Οκτωβρίου διεξήχθη το 12ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στο οποίο αυτή τη φορά γιορτάσαμε και τα 45α γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας.

Η τιμή που μου έκαναν τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Κοζάνης να με εκλέξουν σύνεδρο είναι τεράστια και τους ευχαριστώ πολύ.

Στο συνέδριο είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τους υπουργούς, καθώς και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το μέλλον της χώρας  και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η νεολαία λόγω της οικονομικής κρίσης.

Την τελευταία μέρα συνεδρίου του εκλέχτηκε ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, στον οποίο εύχομαι ολόψυχα καλή και δημιουργική αρχή.

Σε τοπικό επίπεδο η ΝΕ ΟΝΝΕΔ Κοζάνης είχε δυναμική παρουσία, διότι εκλέχθηκαν 24 σύνεδροι ενώ τα μέλη αγγίζουν τα 800 , αριθμός ρεκόρ για την τοπική ΟΝΝΕΔ. Όλη αυτή η διαδικασία  πέρασε το μήνυμα της ανανέωσης, καθώς νέα μέλη θα βοηθήσουν με τις ιδέες τους την οργάνωση να φτάσει ακόμα πιο ψηλά τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και πανελλαδικά.

Όπως αναφέρθηκα και πιο πάνω είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τους αρμόδιους υπουργούς για θέματα όπως ο αθλητισμός, η παιδεία, η διαφάνεια και η δικαιοσύνη, η ενέργεια και περιβάλλον, καθώς και η εξωτερική πολιτική .

Προσωπικά είχα την τιμή και χαρά να μιλήσω με τον Υπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και να αναφερθώ στο μείζον θέμα της ΔΕΗ. Εξάλλου, και μόνο  το γεγονός ότι κατάγομαι από την Κοζάνη αποτελεί αδήριτη ανάγκη να τοποθετηθώ στο συγκεκριμένο θέμα. Η ΔΕΗ επί πενήντα χρόνια ήταν η μοναδική εταιρία διαχείρισης των λιγνιτικών κοιτασμάτων στην περιοχή και παρήγαγε το μεγαλύτερο ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας των αναγκών τη Χώρας μας. Ωστόσο η ανάγκη στροφής σε πιο φιλικές προς το περιβάλλον μορφές παραγωγής ενέργειας, παράλληλα με τις πολιτικές επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης, έχουν φέρει σε δεινή οικονομική θέση τη μεγαλύτερη Επιχείρηση της Χώρας. Συνέπεια αυτού, κυρίως στην περιοχή της Κοζάνης, είναι να διαρραγεί ο οικονομικός της ιστός, με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα: υψηλά ποσοστά ανεργίας, κατακόρυφη πτώση του βιoτικού επιπέδου των κατοίκων και κυρίως, αύξηση της μετανάστευσης του ανθρώπινου δυναμικού της, το οποίο είχε συνδέσει τις επαγγελματικές του επιλογές με τη λειτουργία και τις ανάγκες της ΔΕΗ. Η κυβέρνηση μας, επομένως, πρέπει να εκπονήσει ένα συγκροτημένο σχέδιο που να απαντά στα ερωτήματα για την μετάβαση στην επόμενη ημέρα, μετά την απολιγνιτοποίηση. Συγχρόνως, πρέπει να υπάρξει εκστρατεία ενημέρωσης για τις προοπτικές της περιοχής και τα κονδύλια, κυρίως από τα ευρωπαϊκά ταμεία, που θα διατεθούν προκειμένου η τοπική κοινωνία να μην βρεθεί σε αδιέξοδο.

Η κυβέρνηση μας – και ας μην θέλουν να το παραδεχτούν – ξεκίνησε με ενα γρήγορο «τέμπο» υλοποιώντας τα πρώτα από όσα υποσχεθήκαμε στους Έλληνες, όταν ζητήσαμε την ψήφο τους. Κεντρικός μας στόχος ήταν εξαρχής και παραμένει ένας:« Να πάμε την Ελλάδα μπροστά και να δώσουμε στους Έλληνες αυτά που αξίζουν»

Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μια χώρα πιο ασφαλή, πιο παραγωγική, πιο ανοιχτή, πιο εξωστρεφή, πιο δίκαιη. Μια χώρα που θα συμβάλλουν όλοι στην αναγέννησή της, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.

Θέλω να ελπίζω ότι όχι απλά θα συνεχίσουμε σε αυτούς τους ρυθμούς, αλλά θα είμαστε ακόμη πιο αποτελεσματικοί στο άμεσο μέλλον.

Όλοι στην ΟΝΝΕΔ αγωνιζόμαστε για μια πολιτική νεολαία που θα εκφράζει την ευρεία πλειοψηφία των νέων, αυτών που προσπαθούν να χτίσουν κάτι καλύτερο στην πατρίδα μας, αλλά και όσων αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν. Μια νεολαία που θα εργαστεί, ώστε οι γενιές που έρχονται να σταματήσουν να πληρώνουν τις συνέπειες μιας κρίσης που δεν δημιούργησαν.

Μια ΟΝΝΕΔ που θα βρίσκεται σε άμεση επαφή με την κοινωνία και –γιατί όχι- ένα βήμα μπροστά από το κόμμα, δείχνοντας το δρόμο των μεταρρυθμίσεων που έχουμε ανάγκη ως χώρα. Για να κερδίσουμε στην πράξη τη μάχη των ιδεών μας και να νοηματοδοτήσουμε  ξανά έννοιες που τα τελευταία χρόνια αλλοιώθηκαν, όπως τι πραγματικά σημαίνει πρόοδος, δικαιοσύνη και αξιοκρατία.

Είμαστε η νεολαία που έχει δώσει μάχες για να βρίσκεται σήμερα στην κορυφή και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την νεολαία και για τα συμφέροντά της.

Είμαι στην ΟΝΝΕΔ από το 2017 και είχα την τιμή να είμαι τομεάρχης δικαιοσύνης στην ΝΕ ΟΝΝΕΔ Κοζάνης, υπηρετώντας  από αυτή την θέση την παράταξη μου. Σκέφτομαι σοβαρά να διεκδικήσω την προεδρία της τοπικής οργάνωσης κάτι που θα είναι για εμένα τεράστια τιμή και ευθύνη απέναντι στην Νέα Δημοκρατία, καθώς και στα μέλη της ΝΕ ΟΝΝΕΔ Κοζάνης που με στήριξαν για την εκλογή μου ως σύνεδρο και θέλω να πιστεύω πως θα με τιμήσουν και με την ψήφο τους για την προεδρία.

 

**Ο Βασίλης Λιάνας είναι Προπτυχιακός φοιτητής Νομικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Συμμετείχε ως έφηβος βουλευτής το 2017 στη βουλή των εφήβων και εξελέγη σύνεδρος στο 12ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, εκπροσωπώντας την ΝΕ ΟΝΝΕΔ Κοζανης

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: