Ορισμός αντιπροσώπων σε ΑΝΚΟ-ΔΙΑΔΥΜΑ

By on 28/06/2011

TEΔΚ ΚΟΖΑΝΗΣΟ ορισμός αντιπροσώπων στις επερχόμενες γενικές συνελεύσεις της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας, της ΔΙΑΔΥΜΑ, αλλά και άλλων οργανισμών, απασχόλησε κατά κύριο λόγο την γενική συνέλευση της ΤΕΔΚ Νομού Κοζάνης, που συνεδρίασε χθες το πρωί στα γραφεία της, στην ΑΝΚΟ.

 

Πηγή:Πρωινός Λόγος

 

Ειδικότερα, η συνεδρίαση κλήθηκε να ορίσει εκπροσώπους στη ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε., της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε., ο ορισμός εκπροσώπων στη Γενικής Συνέλευσης και το Δ.Σ. της Εταιρίας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και άλλα θέματα της τακτικής ημερήσιας διάταξης, όπως εγκρίσεις ποσών και πιστώσεων.

Πρόκειται, εκτός απροόπτου, για την τελευταία συνεδρίαση της ΤΕΔΚ Νομού Κοζάνης, αφού το όργανο θα χρειαστεί να συνεδριάσει σε περιφερειακό επίπεδο. Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Κοζάνης Σάββας Ζαμανίδης επεσήμανε χαρακτηριστικά πως δυστυχώς δεν έχει έρθει ακόμα στους δήμους το προεδρικό διάταγμα για τη συγκρότησή τους, για αυτό ακριβώς συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ.

 

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαμανίδης: «Είμαστε σε μια περίεργη θέση και καλούμαστε να ορίσουμε τους εκπροσώπους για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝΚΟ, στη διοικητική συνέλευση, όπου θα εκλεγεί το καινούριο διοικητικό συμβούλιο. Το νέο Δ.Σ. θα έχει διάρκεια όλη την αυτοδιοικητική περίοδο και συνεδριάζουν οι άνθρωποι της παρούσας αυτοδιοικητικής περιόδου. Είμαστε σε δύσκολη θέση για το τι θα πρέπει να αποφασίσουμε. Λογικά, δεν θα πρέπει να πάρουμε ευθύνη. Θα πρέπει, κατά την άποψή μου να υπάρξει –κατά την άποψή μου- μια προσωρινή λύση ώστε να μπορούν να αποφασίσουν οι αυτοδιοικητικοί που εκλέχθηκαν στην παρούσα αυτοδιοικητική περίοδο».

Να σημειωθεί πως η ΤΕΔΚ Νομού Κοζάνης έχει ένα μεγάλο μέρος των ποσοστών της ΑΝΚΟ για το λόγο αυτό η απόφαση που κλήθηκε να πάρει η ΤΕΔΚ επηρεάζει και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Στη συνεδρίαση της ΑΝΚΟ, βάση καταστατικού, θα εκπροσωπήσουν τρία μέλη της ΤΕΔΚ, όπως ορίζει το καταστατικό της ΑΝΚΟ και αυτοί θα αποφασίσουν ανάλογα με το ποσοστό το ποιους θα προτείνουν.

 

Ο κ. Ζαμανίδης πρότεινε η ΤΕΔΚ να προτείνει τα άτομα τα οποία θα μετέχουν στη Γενική Συνέλευση να είναι προσωρινά, άποψη με την οποία συμφώνησε η πλειοψηφία, ωστόσο εκφράστηκαν διαφορετικά ως προς την πρόταση του κ. Ζαμανίδη τα μέλη τα οποία θα οριστούν να είναι μη ενεργά αυτοδιοικητικά. Εκφράστηκε μάλιστα η πρόταση να οριστούν ως μέλη οι τέσσερις δήμαρχοι των τεσσάρων δήμων της περιοχής.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: