Οι ομορφότερες φυσικές πισίνες της Ελλάδας

By on 25/06/2019

Δείτε παρακάτω πού αλλού στην Ελλάδα μπορείτε να κολυμπήσετε σε φυσικές πισίνες απαράμιλλου φυσικού κάλλους.

Φυσική πισίνα στον Βίκο

Γκιόλα, Θάσος
Με καταπράσινα νερά και με βάθος τριών μέτρων, είναι ο ιδανικός προορισμός για βουτιές και κολύμπι γύρω από τους βράχους και μόλις μια ανάσα από την ανοιχτή θάλασσα.

Ονομάζεται αλλιώς και «Δάκρυ της Αφροδίτης». Σύμφωνα με τον πιο διαδεδομένο θρύλο, δημιουργήθηκε από τον Δία για να κολυμπά η Αφροδίτη.

Βάθρες, Σαμοθράκη
Κρυμμένος θησαυρός στα ενδότερα του βορειοπελαγίτικου νησιού. Πηγές και ρυάκια κατεβαίνουν ακτινωτά το βουνό και σχηματίζουν καταρράκτες και τις περίφημες -περίκλειστες από τα ανοιχτόχρωμα βράχια- φυσικές πισίνες.

Οι διασημότερες βάθρες είναι αυτές του ποταμού Τσιβδογιάννη, κοντά στα Θερμά.

Δρακόλιμνη Τύμφης, Ζαγόρια
Μοναδικού κάλλους τοπίο, όπου φτάνεις αφού πρώτα κάνεις τετράωρη πεζοπορία από το Μικρό Πάπιγκο. Το θέαμα ωστόσο κατά την άφιξή σου θα σε αποζημιώσει σίγουρα!

Βρίσκεται σε υψόμετρο 2.050 μέτρων και έχει έκταση περίπου 8 στρέμματα. Πρόκειται για αλπικό τοπίο που θεωρείται απομεινάρι παγετώνων.



Σπήλαιο Μελισσάνης, Κεφαλονιά

Απόλυτο must για κάθε επισκέπτη της Κεφαλονιάς είναι η βαρκάδα στη Μελισσάνη, μια υπόγεια λίμνη που ανακαλύφθηκε το 1951. Βρίσκεται μέσα σε σπήλαιο, η οροφή του οποίου έχει καταρρεύσει σε ένα σημείο, αφήνοντας τον ήλιο να την πλημμυρίζει με φως.

Βρίσκεται 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και το βάθος των νερών της κυμαίνεται από 10 μέτρα έως 30 μέτρα.



Κολυμπήθρες, Πάπιγκο

Πανέμορφες φυσικές πισίνες στην καρδιά του Ζαγορίου, που δεν είναι άλλο από κοιλώματα στα ασβεστολιθικά πετρώματα τα οποία δημιουργήθηκαν από τα νερά του ρέματος Ρογκοβού.

Ο θρύλος θέλει τον Αλή Πασά των Ιωαννίνων να απολάμβανε εκεί τους καλοκαιρινούς μήνες το μπάνιο του.

Λουτρά Πόζαρ, Πέλλα
Κάντε βουτιά στους 37 βαθμούς Κελσίου, απολαύστε τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών νερών (θεραπευτικών – χαλαρωτικών), αλλά και το απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπίο.

Στην περιοχή έχει ανακαλυφθεί ένα σύμπλεγμα περίπου 15 σπηλαίων, με άφθονα ευρήματα προϊστορικών χρόνων, τα οποία εκτίθενται στο μικρό μουσείο των Λουτρών.

Πολυλίμνιο, Μεσσηνία
Κατά πολλούς ο υδάτινος παράδεισος της Μεσσηνίας, με 15 λίμνες, κρυμμένες ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση και εντυπωσιακούς καταρράκτες.

Το μεγαλείο του υδάτινου παραδείσου ξεδιπλώνεται όσο περπατάς σε ένα καλοδιατηρημένο μονοπάτι και περνώντας από ξύλινα γεφυράκια, κάτω από τα οποία ρέει το πεντακάθαρο τρεχούμενο νερό.

msn.com

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: