Οι εργαζόμενοι στις διανομές δεν είναι απρόσωποι «ντελιβεράδες» είναι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής με δικαιώματα και αξιοπρέπεια

By on 23/09/2021

Ο κλάδος των διανομέων τόσο στη χώρα μας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελεί (ειδικά τα τελευταία χρόνια) βασικό κομμάτι της εργασιακής αλυσίδας με έντονο το στοιχείο του ¨κοινωνικού έργου¨ και της ¨κοινωνικής υπηρεσίας¨. 

Τα διαχρονικά και  σοβαρότατα προβλήματά τους που ξεκινούν από την έλλειψη Μέσων Ατομική Προστασίας (στρατιώτες στον πόλεμο χωρίς όπλα), τις συνθήκες εργασίας (καιρικές και μη) και φθάνουν σε φαινόμενα εκμετάλλευσης, εντατικοποίησης και ανασφάλιστης εργασίας είναι σε όλους γνωστά ανεξάρτητα από το γεγονός ότι κατά καιρούς ¨θάβονται κάτω από το χαλί». 

Οι εργαζόμενο στον κλάδο των διανομών είναι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής και όχι εργαζόμενοι ¨ταχυτήτων¨ . Οι εργαζόμενοι στον κλάδο της διανομής ανήκουν στην κατηγορία των επαγγελμάτων με τα περισσότερα ατυχήματα την ώρα που η κρατική μέριμνα περί άλλων τυρβάζει.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια και ο χρόνος πολύτιμος

  • Να εφαρμοστεί ο νόμος ΤΩΡΑ
  • Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να παρέμβουν ΤΩΡΑ
  • Οι αρμόδιοι φορείς και τα όργανα να μεριμνήσουν ΤΩΡΑ ώστε να αποκατασταθούν αδικίες και προπάντων να εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα ώστε να απομακρυνθούν συνθήκες που μπορεί να κοστίσουν σε πολύτιμες ανθρώπινες ζωές.

Το ΕΚΝΚ εκφράζει την αμέριστη στήριξή του στον κλάδο των διανομέων και δεσμεύεται για παρεμβάσεις όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο και είναι εφικτό

 

Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: