Οι εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου των 41ων Λασσανείων

By on 25/08/2023

Με έναν κύκλο πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, ολοκληρώνονται τον Σεπτέμβριο τα 41α Λασσάνεια. Έπειτα από ένα πλούσιο σε θεατρικές παραστάσεις καλοκαίρι, ο Σεπτέμβριος περιλαμβάνει μουσικές, καλλιτεχνικές και αθλητικές δράσεις. 

 

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου – Αίθουσα Τέχνης Δήμου Κοζάνης ώρα 20:00

Austrian-Greek Music Summer 2023/Αυστριακό-Ελληνικό Μουσικό Καλοκαίρι 2023

Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου με τις 

Μαρία Λουiζα Γελαδάρη, βιολί και Dr.Gerda Guttenberg, πιάνο

Το Austrian-Greek Music Summer έρχεται για πρώτη φορά στην Κοζάνη με ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ μουσικής δωματίου. Η Μαρία Λουίζα Γελαδάρη (βιολί) και η Gerda Guttenberg (πιάνο) θα ερμηνεύσουν δημιουργίες Αυστριακών και Ελλήνων συνθετών, περιλαμβανομένου και τοπικού δημιουργού. Έργα εμπνευσμένα από τη μουσική παράδοση της Αυστρίας και της Ελλάδας θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα με τους ξεχωριστούς ρυθμούς και ήχους των δύο χωρών. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΗΧΩ ΙΙ “Jazz και παράδοση”

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Αμφιθέατρο ΖΕΠ – 20:00

Το Jazz Festival ΗΧΩ «Οι μουσικές μας ρίζες, καρποί του μέλλοντος» διοργανώνεται φέτος για δεύτερη χρονιά στο ανοικτό αμφιθέατρο της ΖΕΠ (δίπλα στο 19ο βιοκλιματικό σχολείο). Το φεστιβάλ, που διοργανώνεται με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, παντρεύει παραδοσιακά ακούσματα με σύγχρονους ήχους, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης της Jazz μέσα από ένα σταυροδρόμι συνομιλίας της σύγχρονης με την παραδοσιακή και λαϊκή μουσική μας κληρονομιά. Με κεντρικό μήνυμα «Ανακυκλώνουμε τη μουσική, ανακυκλώνουμε τους χώρους, ανακυκλώνουμε τα υλικά», το φεστιβάλ έθεσε τις καλύτερες βάσεις τόσο για την καθιέρωσή του σε θεσμό, εμπνέοντας τους νέους δημιουργούς να παρουσιάσουν τις δουλειές τους στην Κοζάνη, όσο και για την αξιοποίηση νέων χώρων πολιτισμού, οι οποίοι συνδέουν το φυσικό και το αστικό τοπίο με τη μουσική και ζωντανεύουν την πόλη και τις γειτονιές της.

Στις 4 Σεπτεμβρίου, στο ανοιχτό αμφιθέατρο της ΖΕΠ, τρία σχήματα θα μας ταξιδέψουν στον κόσμο μέσα από τις μουσικές τους: 

οι «Flying Root Quartet» με τους Ελιόνα Σινιάρη, Φίλιππο Κωσταβέλη, Λάκη Τζήμκα και Αλέκο Παπαδόπουλο, θα μας γνωρίσουν μουσικές παραδόσεις από διάφορες χώρες του κόσμου, μέσα από ενορχηστρώσεις του Λάκη Τζήμκα.

Το «Pantelis Stoikos Quartet», με τους Παντελή Στόικο, Λάκη Τζήµκα, Γιώργο Κλουντζό και Γιώργο Αθανασίου, θα παντρέψει τη σύγχρονη Jazz µε στοιχεία της εγχώριας και ευρύτερης µουσικής παράδοσης των Βαλκανίων, στο µεταίχµιο µεταξύ Ανατολής και Δύσης. 

Το «Thanos Stavridis Trio» με τους Θάνο Σταυρίδη, Δάνη Κουμαρτζή και Χρήστο Τάσιο, θα παρουσιάσει μουσικές του κόσμου, μέσα από τις δύο προσωπικές δουλειές του ακορντεονίστα Θάνου Σταυρίδη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Κεντρική Πλατεία Κοζάνης – 20:30

ΧΡΥΣΠΑ

Η συναυλία με τη Χρύσπα διοργανώνεται από τον ΟΑΠΝ, στο πλαίσιο λευκής νύχτας, με τη συνδρομή του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης και τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του ΕΒΕ Κοζάνης.

“ΜΕΤΑΒΑΣΗ”  PROJECT

δημιουργικές συνέργειες και αυτενέργεια των κοινοτήτων

ΟΣΕ Κοζάνης 9 & 10 Σεπτεμβρίου 2023

Με κεντρικό μήνυμα «από το ιδιωτικό στο συλλογικό και δημόσιο» το ΜΕΤΑΒΑΣΗ project διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Μια ιδέα για την αναζωογόνηση ενός δημόσιου χώρου “τοπόσημο” για την πόλη μας, κατέληξε να μεταμορφωθεί σε ένα ελπιδοφόρο εγχείρημα για τον τρόπο που μπορούν να αυτενεργήσουν οι κοινότητες σε επίπεδο αυτο- οργάνωσης και αυτο- διαχείρισης με εργαλείο την τέχνη. Καλλιτέχνες της Κοζάνης συναντιούνται, συνομιλούν και συνδημιουργούν μεταξύ τους αλλά και με τους επισκέπτες, σε ένα ανοιχτό εργαστήριο Τεχνών, σε μια κοινή προσπάθεια ενδυνάμωσης της κοινότητας και αναζωογόνησης του δημόσιου χώρου. Η ιδέα και ο συντονισμός της δράσης ανήκουν στις Φώφη Ζαγορίτου και Σόνια Κούτσιανου, στο πλαίσιο του προγράμματος Tale of X Cities με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης. 

Λασσάνειος Δρόμος 2023

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου

Συνδιοργάνωση: Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κοζάνης, ΟΑΠΝ Δήμου Κοζάνης, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή του Τοπικού Τμήματος των Special Olympics Κοζάνης

Ο Λασσάνειος Δρόμος 2023 περιλαμβάνει Αγώνα Δρόμου 10,11 χιλιομέτρων, Αγώνα Δρόμου και Δυναμικού Βαδίσματος 5,11 χλμ. και Παιδική Διαδρομή & Συμβολικό Δρόμο 500 μέτρων.

Η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου των 10,11 χλμ. θα δοθεί στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης στις 10:30 π.μ. και θα έχει διάρκεια 1:40 (μία ώρα και σαράντα λεπτά).

Ο Αγώνας Δρόμου & Δυναμικού Βαδίσματος των 5, 11 χλμ. θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία της Κοζάνης στις 10:40 π.μ. και θα έχει διάρκεια 1:30 (μία ώρα και τριάντα λεπτά).

Η Παιδική Διαδρομή & Συμβολικός Δρόμος 500 μέτρων θα λάβει χώρα στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: